Monday 19 November 2012

Ponedeljak jedne domaćice #4


Dobro jutro, dobar dan! Kako ste proveli vaš vikend? Eto, ja ću opet zvučati kao pokvarena ploča-moj vikend je bio zamoran do bola. Jedva sam čekala ponedeljak da se malo smirim, ukoliko to bude bilo moguće. A, neće. Pa, da krenem, jer nemam mnogo vremena.

Vreme:
Oblačno je i neobično toplo. Sprema se kiša i verovatno će početi da pada taman kada krenem po ćerku. Uvek tako biva. Marfijev zakon, šta li je.

Trenutno:
Ustala sam rano, spremila doručak, užinu i sada pijem moju crnu kafu bez šećera i čupam obrve. Moja mlađa kćer je na stolici pored mene i nešto guguče. Jutros mi je došlo da šprcnem na sebe Coco parfem. Miriše mi na Božić. Sada sam jedna glamurozna domaćica (namig, namig).

Razmišljam:
O mome mužu koji već nekoliko dana pati zbog zuba. Danas će napokon otići kod zubara i nadam se da će mu biti bolje. Mrzim kada je neko koga volim u bolovima. Takođe muče i neka pitanja finansijske prirode. Novac je uvek problem. Pitam se samo kako je ljudima koji ga imaju toliko mnogo da o njemu nikada ne razmišljaju? Ili možda važi da su oni koji ga najviše imaju najviše njime opterećeni? Nemam pojma.

Čitam:

Još uvek ne mogu naći dovoljno vremena za neku "težu" literaturu. Pre neki dan sam kupila knjigu "Dve prikolice" koju je napisala Marina Levicka. Knjiga je na grčkom, ali je toliko pitka i čitljiva da mi nije ni malo teška.
(izdanje na srpskom)

(ovo je izdanje na grčkom, a moram da priznam da me je privukla ova velika jagoda na koricama)

Šta je na TV-u?:
 
"Moj mali poni".

Na jelovniku ove nedelje:

Ponedeljak: Krem čorba od brokolija sa slaninom. Zelena salata sa rendanom šargarepom.
Utorak: Fettuccine alfredo + pileće grudi
Sreda: grašak (posni)
Četvrtak: ukoliko ne ostane hrana od prethodnih dana onda: riba + prženi krompir+ salata
Petak: nemam pojma šta, nešto posno
Subota: grčka čorba sa ćuftama
Nedelja: neki omlet

Kućni poslovi:
Umesiti hleb, oprati  kupatilo i WC, srediti dečiju i spavaću sobu, skuvati ručak, obrisati pod. Sve je to na dnevnom redu, a sve mi se čini da neću ni pola od ovoga uraditi. Nešto mi se neće.

Današnji savet:

Ako vam je ostalo dosta povrća u frižideru (šargarepa, celer, paprike) iseckajte ih (kao kada spremate supu) i spakujte u manje kesice i strpajte u zamrzivač. Tako ih možete vaditi svaki put kada planirate da kuvate supu ili jelo za koje vam je potrebno povrće.

Šta vidim kada pogledam oko sebe:
 Moja ćerka je prostrla pokrivače na pod, naređala igračke oko sebe, dovukla stolice, kutije, biciklicu i legla na patos. Ne nerviram se. Izgleda mi srećno.

Fotka dana:

Današnja užina: kolač od šargarepe, pola banane, badem, kruška i oljuštena mandarina. Danas imamo kontrolni iz istorije (tačnije,iz grčke mitologije), pa su nam potrebni vitamini.

Šta slušam:
Ne znam zašto, ali ova pesma me uvek pogađa pravo u srce. Verziju koju peva K.D. Lang mi je neizdržljiva. Uvek se nekako slomim kada je čujem, zato je i ne slušam. Da li samo ja osećam beskrajnu tugu i tragediju u ovoj pesmi? Ne umem to da objasnim...peva o ljubavi, zaljubljenosti, radosti, a meni je užasno, užasno tužna...


Citat dana: 
"Čim prestaneš nešto da želiš, onda to i dobiješ",  Endi Vorhol

Je li zaista tako? Da li se slažete?
Želim vam lepu i uspešnu radnu nedelju!!!!!

7 comments:

  1. Jako mi se svidjaju tvoje uzine za cerke, savrsena ideja:) Zanima me samo da li hleb ili sendvic, poprime miris banane ili neke druge vockice? To nikako ne volim.

    ReplyDelete
  2. Do sada mi se nije polažila na tako nešto. Možda zato što već na prvom odmoru pojede sendvič, pa ne stigne da poprimi miris. Voće ostavlja za kasnije. Hvala na komentaru!

    ReplyDelete
  3. Divna ilustracija na koricama knjige! A ove užine moram da iskopiram od tebe, ne za školu, nego za posao! ;) obožavam ovaj "ponedeljak" post ;)

    ReplyDelete
  4. Click For More Info

    Check out my website seo for lawyers
    Also visit my web blog ... lawyer lead generation

    ReplyDelete
  5. Effective Advertising and marketing By Promotional
    Clothing

    Feel free to surf to my blog post: attorney leads
    Also see my webpage :: attorney leads

    ReplyDelete
  6. Click Here To Investigate

    Also visit my web site bankruptcy attorneys lawyers
    Visit my homepage :: chapter 13

    ReplyDelete
  7. Hi would you mind letting me know which web host you're utilizing? I've loaded your blog in 3
    different browsers and I must say this blog loads a lot quicker
    then most. Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
    Thanks a lot, I appreciate it!

    Have a look at my blog post ... viagra

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails