Monday 20 February 2017

Ponedeljak jedne domaćice 20\02\2017


Još jedan ponedeljak je iza nas. Iako sam želela da ovaj post napišem ujutru, obaveze mi to nisu dopustile. Recimo da sam za vikend sebi dozvolila malu pauzu, pa sam zato imala toliko toga na nadoknadim. Karneval je u toku, što znači da je bilo mnogo šetnji, odlaženja na dečije žurkice u kostimima, bilo je mnogo dešavanja na glavnom trgu,  ali najlepše mi je bilo gledanje filmova sa mojim kćerima. Mirno, tiho i porodično.
 Inače, priznajem da se i dalje pridržavam automatizovanja obaveza, tako da je danas na redu bila mašina i čišćenje spavaće sobe. Sećate se već, jedan dan u nedelji, jedna soba. Naravno, poslova nikada dosta, treba skuvati, obrisati, menjati pelene, nahraniti, baciti đubre, raditi domaći, lista nema kraja.
Jako volim jutarnje sunce i način na koji ulazi u dom i miluje sve u njemu. Dok je maleni mirno spavao, pokušala sam aparatom uhvatiti malo te svetlosti. Za ručak smo imali jaja sa pečurkama, kiselu pavlaku i malo krastavaca sa strane. U toku je Bela Nedelja, nedelja pred početak Velikog Uskršnjeg Posta kada se jedu samo mlečni proizvodi, jaja i riba. Tome je i prilagođen ovonedeljni plan obroka. Na redu je išao kupanjac pred spavanjac. Toliko sam se obeznanila u toplom, udobnom krevetu pored mog malog okupanog gremlina da nisam znala koji je dan niti koliko sati kada sam otvorila oči. Organizam je tražio još jednu kafu.
 Kada imam vremena i raspoloženja, pravim sebi neku finu, filter kafu, pustim je polako da kaplje. Uživam čak i u tom nekom iščekivanju,  ali ovog popodneva mi je prijao Dolce Gusto Espresso Lungo, brz i jak. 


















Ponedeljak:
ručak: jaja sa pečurkama, kisela pavlaka, krastavac
večera: pita sa sirom, mleko

Utorak:
ručak: tunjevina u paradajz sosu sa fusilli makaronama i salata
večera: domaća pica margarita (paradajz sos, sir i bosiljak), ja ću dodati i pečurke koje su ostale od ponedeljka

Sreda:
ručak: pečena orada sa limunom i začinskim biljem + brokoli na pari
večera: palačinke i mleko

Četvrtak: 
ručak: pilaf sa lignjama i sveža salata od rendane šargarepe
večera: ostaci

Petak:
ručak: sendviči od tunjevine (tunjevina, majonez, jaja, celer, kiseli krastavčići) i pomfrit
večera: proja sa sirom


Toliko za sada od mene! Želim vam lepu i uspešnu radnu nedelju.

1 comment:

  1. Doro,često te citiram na svom FB profilu,naravno-naglasivši Happy Chez Moi-Dora Vajana. Ti to ne možeš da vidiš,zato ovo i pišem... Pozdrav od Jasmine Vujić (mama Piroćanka,takođe...)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails