Recepti

Jela bez mesa

Paprike punjene fetom na grčki način

Pečurke na burgundijski način (može posno)

Dip (umak) od cvekle i oraha

Testenina sa paradajzem, plavim patlidžanom i bosiljkom 

Ratatuj (može posno)

Posni čorbasti pasulj (posno)

Leblebija sa spanaćem

Salata od pečene cvekle i šargarepe

Prženi šampinjoni (posno)

Dinstani spanać sa belim lukom



Jela od mesa
Najbolje limunasto pečeno pile sa krutonima (vikend recept)

Pileći giros u rerni


Piletina u marinara sosu

Pileće grudi sa šampinjonima


Džejmijevo pečeno pile

Govedina u crnom vinu sa timijanom

Hleb,  peciva, pite, pice

Hleb bez mešenja Doris Grant (po receptu Lorejn Paskal)

Croque Madame u stilu Rachel Khoo

Pica sa prazilukom, šampinjonima i pršutom

Brzinski hleb od piva (posno)

Lagana-grčki tanki hleb
Slatko
Francuski kolač sa limunom

Kolač od jogurta sa višnjama

Granola štanglice sa komadićima čokolade (užina za školu)

Kuglice od suvih kajsija  (posno)

Grilovane breskve sa ruzmarinom i cimetom

Limunasti kolač od banana sa maslinovim uljem

Keksići od ovsenih pahuljica  (posno)

Provansalski kolač od pomorandže i maslinovog ulja



Božićni medenjaci ili grčki melomakarona (posno)

Palačinke à la française

Pavlova sa jagodama

Posni začinjeni kolač sa glazurom od limuna (posno)



Doručak

Ovsena kaša sa šumskim voćem

Američke palačinke


Čokolada

Brzi čokoladni kolač (posno)

Tart od čokolade i lešnika za ljubavnike

Budino di Cioccolato

Banana bread

5 comments:

  1. Divni recepti! Hvala Dora zato sto delis ovo sa nama :)
    Jako uzivam u svim tvojim postovima i mnogo puta mi je tvoja lepa rec pomogla. Puno pozdrava iz Beograda :)

    ReplyDelete
  2. Hej,hej!
    Evo jednog jednostavnog,a vrlo ukusnog kolaca!
    Mramorni kolac:Zebra
    5 zumanaca,250gr secera,1vanil secer,pola kasicice arome vanile,125ml mlake vode,250ml ulja ili putera,375 gr brasna,1 prasak za pecivo,5 belanaca,2 kasike kakaoa(ja sam stavila Neskvik).
    Penasto se umute zumanca,secer i vanil secer-mikserom na najvecoj brzini.U to se doda aroma,ulje i voda.Brasno se pomesa sa praskom za pecivo i deo po deo se dodaje u smesu.umutiti cvrst sneg od belanaca i to dodati u smesu.Testo se prepolovi-u jednu polovinu se doda kakao.Testo treba da bude malo tecnije.
    Okrugli kalup za tortu se naulji i pospe brasnom-u njega se stave dve kasike svetlog fila pa na njega(ne pored)dve kasike tamnog.Postupak ponavljati dok se ne potrosi svo testo.Povrsinu ne ravnati.Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50-60 min.Radmilca

    ReplyDelete
    Replies
    1. O da, o da , pravila sam ga! To je onaj recept od Lorejn Paskal. Super je! Hvala!

      Delete
  3. http://istineilaziohrani.blogspot.com/p/prehrana-za-djecu.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails