Tuesday 21 September 2010

Kako uživati u kiši....

(photo credit by Fun With Robots)

Nađite ovu stranicu kada god osećate da ne volite kišu, kada loše utiče na vaše raspoloženje, kada mislite da nikada neće stati, onda kada vam je hladno i pomalo dosadno. Za uživanje po kišnom vremenu potrebno je da se ispuni jedan jedini uslov- odvojiti par sati tmurnog jutra ili par sati sumornog popodneva. Naravno, ne treba biti genije da bi neko shvatio da su to stvari koje JA volim raditi kada napolju pljušti kiša i kada sama sebi dam dozvolu za kratko, ali slatko jesenje uživanje.

~Osluškujte kišu, pratite pogledom kapljice koje maze staklo vašeg prozora, uživajte u muzici slivanja kiše niz limene oluke, osetite udaranje kapi po krovu, bacite pogled na ulicu i budite srećni što ste unutra, na toplom, sigurni i srećno umotani u toplo ćebe.


(photo credit mon petit navire)

~ Zgrabite kišobran i izađite u šetnju na kiši, nikada se ne zna koga možete da sretnete, šta možete da vidite...obično su ulice praznije, kafići se napune svetom, naručite nešto toplo i zurite kroz ogroman prozor u kišni svet....



(photo credit by rajetto)

~ igrajte i igrajte se....posmatrajte kako to rade deca....



(photo credit by polaroids)

~ Skuvajte kafu ili čaj. Isključite TV. Pustite muziku po želji ili jednostavno neka svira radio neki glatki soul ili romantične francuske šansone. Ako ste sami onda prigrlite samoću, ako niste, zagrlite osobu koju volite i grejte se toplotom kafe ili čaja i vrelinom vaše ljubavi.


(photo credit by Tea for Joy)

~ Napravite kolač... neka se iz rerne zavodljivo širi slast cimeta i vanile ili raskoš čokolade. Ponosno narastao, sunđerast i mek kao oblak, vaš kolač je najnežnije oružje protiv jesenje melanholije ili....slomljenog srca.

(photo credit by Souvlaki for the Soul)

~ Čitajte bajke, otputujte u nestvaran svet zmajeva, veštica, prinčeva i letećih ćilima. Zadremajte na krilima leptira, omađijani zlatnim, čarobnim prahom, slušajući biserne note kiše, usporite, setite se o čemu ste sanjali kada ste bili mali, budite ponovo dete čistog srca i musavog lica....od čokoladnog kolača....i snova....

2 comments:

  1. Danas je tako suncano u Beogradu,a meni treba KISA...volim je.

    ReplyDelete
  2. Svaka rec, divna, volim kisu :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails