Monday, 8 August 2016

Ponedeljak jedne domaćice 8\8\2016

Nakon skoro 15 dana provedenih na odmoru u Srbiji evo nas ponovo u Grčkoj. Brzinom svetlosti smo se vratili našoj rutini, deci, poslovima, obavezama. Fino smo se odmorili, maksimalno iskoristili baku i deku (a, oni se, hvala Bogu, nisu žalili), proveli mnogo, mnogo vremena bukvalno ne radeći ništa, šetajući, obilazeći prijatelje, familiju, okolna sela, bilo je mnogo hrane, mnogo izležavanja i kafenisanja. Fotke možete videti na mom Instagram profilu.Vratili smo se sa novim uspomenama, slikama, knjigama, sa pozamašnom zalihom Plazma keksa i  sa par kilograma viška. Devojčice su do sada imale lepo i ispunjeno leto, provele su 22 dana u sportskom letnjem kampu, po povratku odmah smo otputovali u Srbiju, a leto još uvek nije gotovo. Imamo još puno planova, nažalost, većina njih je vezana za posao, zaradu, nove početke. Uh.

Evo ga još jedan ponedeljak, nedelja koja ne sme da prođe bez dobrog planiranja, barem što se mene tiče. Osim obroka, planiram NAPOKON odlazak kod frizera (sve tri ćemo se častiti ulepšavanjem), pranje tepiha, nalaženje sa kumovima. Na nas je red da ih pozovemo na večeru, koja će biti ništa drugo do klasični američki fazon: hot-dog, čips, pivo i sladoled. Voila!


Nakon vetrovite i kišovite noći osvanuo je relativno sunčan dan. Ima nekih jako prijatnih 26 stepeni C, međutim koliko ja vidim, ponovo najavljuju vrućine.

Nisam detaljno napravila plan obroka za ovu nedelju. Međutim, on će otprilike izgledati ovako:


Ponedeljak:


Doručak: tost + mleko
Ručak: piletina sa povrćem i knedlama (dumplings)
Dezert: sladoled
Užina: grožđe ili lubenica
Večera: ako dođu kumovi biće hot-dog, pivo, čips, voće, sladoled


Kupovina danas: kupiti viršle, zemičke sa hot-dog, čips, jaja za sutra, banane,  mleko.

Utorak: 


Doručak: prženice + mleko
Ručak: salata od testenine sa tunjevinom
Dezert: domaći sladoled
Užina: breskve, Plazma keks
Večera: verovatno će ostati piletina od juče pa ćemo to podgrejati


Sreda (posni dan): 

Doručak: hleb + margarin + džem ili puter od kikirikija + banana
Ručak: pasulj ili leblebija
Užina: voće, slane perece
Večera: slična doručku

Četvrtak:

Doručak: američke palačinke sa slaninom i sirupom
Ručak: ćufte u sosu od paradajza  + špageti
Dezert: domaći sladoled
Užina: domaći voćni jogurt
Večera: tost ili ostaci od ručka

Petak:


Doručak: hleb, džem, margarin ili puter od kikirikija
Ručak: posne punjene paprike
Dezert: voće
Užina: slane perece + voće
Večera: ostaci od ručka 


Kućni poslovi se gomilaju: jutros rano sam obrisala prašinu, usisala sam kada su ustala deca. Jelo se krčka, a ja se iskreno nadam da ću uspeti danas da ukradem nekih pola sata za čitanje. Danas sam od dece i muža dobila zakasnele poklone za moj 40 rođendan koji je bio 25. jula. ČETRDESET GODINA, EEEEEEJ! A, osećam se kao da je moj život tek počeo. Zastrašujuće je to i divno, zar ne? Planovi, snovi i želje. Sve me to održava mladom u srcu. Oh, koliko planova imam za ovaj blog. Da li da vam odam tajnu, ma nije to nikakva tajna, samo predlog od strane meni dragih ljudi. Radi se o vlogovanju, to vam je blogovanje, ali putem videa. Snimala bih moju svakodnevicu, sve od kućnih poslova, bilo bi tu recepata, recenzija, filozofiranja. Istina je da se osećam jako neprijatno ispred kamere, sebe ne smatram preterano elokventnom niti fotogeničnom osobom. Videćemo. Zvuči uzbudljivo, hm? Šta kažete?
Toliko za danas od mene. Hvala vam što ste i danas posetili moj blog. Želim vam uspešnu i mirnu radnu nedelju!!!! A, svima vama koji ste na odmoru ili ga planirate, želim najlepši provod na svetu!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails