Friday 10 September 2010

U ovom trenutku....

~nemam mnogo reči. Govorim kroz slike i one govore meni. Počela je školica, puni smo utisaka. Rano ustajanje, doručak, užine, brzinsko koračanje do škole i sve ono što prati taj veliki događaj. Sveža jutra, vreli dani, neispavane noći-tako nekako bih opisala moj život trenutno.Mmmmmm, sada bih smazala ovo----->
~ volim ovaj spot...misterozna mlada žena brzo korača ulicama Pariza, kome ide, od čega beži? Volim atmosferu i fotografiju u ovom malom filmu...bilo bi lepo zvati se LouLou. Niko sam takvim imenom ne može biti običan....


~ želim da živim ovde

ili ovde






i ovde
~ bi mi prijala samoća, mir, ja i vrela kafa, negde u uglu nekog kafea....


~ sviđa mi se kreativni nered....knjige u kuhinji? Što da ne.... Kuće u kojima se živi, ali stvarno ŽIVI, čita, gleda, jede, pije, igra, peva....u njima uvek ima nereda, divnog prelepog nereda u kome predmetima ukućani udahnjuju život i deo svoje duše...


~ imam nešto da kažem: Draga jeseni, nadam se da ćeš biti sunčana i relativno topla, sa dovoljnom dozom svežine za tople supice i toplu čokoladu. Nadam se da će se ovog puta probuditi dete u meni i da ću skupiti hrabrost da zagnjurim u hrpu suvog lišća i cičim od sreće. Volela bih da nam podariš tu i tamo po koje kišno popodne da bih imala opravdanje i razlog da ga provedem sa dragim uz neki romantični film. Draga jeseni, nadam se da ćemo ove godine biti dobre prijateljice...voli te tvoja Dora.

~ mislim da je raj ovakav--->

~i ovakav--->

Jedan dan, samo jedan, specijalan, rezervisan za stvari koje su naša lična ideja raja na Zemlji....Bilo bi lepo proživeti takav dan... oslobođen krivice dan, prepunim sitnicama i krupnicama dan, dan samo za lično zadovoljstvo, dan koji bi napunio naše baterije, za tim danom žudim, o njemu sanjam i jednog dana, biću i ja njemu.

8 comments:

  1. Mmmm divne fotografije, gde li ih sao kopaš?
    Ako ti treba malo tog nereda, evo kod nas ima toga koliko hoćeš, ja nikako da uživam u tome, trenutno mi samo smeta.... čini mi se da je to zbog nespavanja! Mada mislim i da mnogi koji dođu misle da mi je kuća u lomu iako su sve stvari na svom mestu! Biblioteka prepuna, preliva, stripovi naslagani dodatno, samo što se ne izvrne (malo se i plašim toga), kutak sa štafelajima, platnima, ogromnim tubama hamer papira ispunjenim raznim crtežima, platna, započeta, prazna, kutije sa bojama, palete... Sve to stoji naizgled razbacano, ali sve na svom mestu. Nema idealnijeg, šta da radim. Časopisi rasuti po podu u jednom uglu blizu tv-a, ploče u drugom, police sa knjigama još na dva zida u dnevnoj sobi, na kojima je po neki ram sa fotografijom, neka Sofijina lutkica, mirišljava sveća, interesantna figura iz Indian shopa... Sve to ponekad deluje tako neuredno ali šareno i spokojno. Možemo da nazovemo to kako hoćemo, ali odiše toplinom, i ja kad sam u situaciji, zaista uživam u tome. Tek da vidiš što sam uramila Snoopia!
    A sada nešto za tebe,
    obavezno da skineš ako već nisi gledala!
    Ljubi te tvoj Duds!!

    http://www.youtube.com/watch?v=nSZOGywlhzE

    ReplyDelete
  2. Dora draga , zudim i ja za takvim danom....i nadam mu se....
    Kao i uvek,uzivala sam citajuci tvoj blog...samo nastavi tako...puna sam nestrpljenja..

    veliki pozdrav ....

    ReplyDelete
  3. Slatkice, divna si, kao i uvek. Hvala od srca!

    ReplyDelete
  4. Uh, smanjiću komentare, obećavam!
    Nisam ja baš za pisanje, nemam pojma, volela sam ali...

    ReplyDelete
  5. Kako bi voljela da pročitam roman koji bi ti napisala. Imaš to u sebi i mogla bi da pretočiš na papir jedan divan svijet koji bi omađijao milijune čitatelja. Evo, ja te molim - kreni... probaj ... barem kratku novelu. Imam posebnu intuiciju - rijetko griješim... Kreni s romanom :)
    MarijaRD

    ReplyDelete
  6. Ah, draga, hvala ti puno na ovim rečima. Dosta njih pokušava da me ubedi u to, ali ja uvek imam isti odgvor: "Ma, o čemu bih ja mogla da pišem?". Ko zna...možda će mi se jednoga dana iskristalisati u glavi i napišem nešto što se može izdati. Veliki pozdrav!

    ReplyDelete
  7. .....da, želimo knjigu! Vesna

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails