Wednesday 19 October 2011

Od svega po malo, a najviše klope

Nije me bilo skoro dve nedelje na blogu. One su bile veoma stresne, pune događaja, neprijatnosti sa vrlo malo vremena za inspiraciju i deljenje lepih sitnica i krupnica sa vama. Koliko god da su protekli dani bili naporni, trudila sam se da uguram u njih i malo lepote, druženja uz hranu, po neki film i mnogo muzike. Moram to da činim , jer mi je potrebno da bih ostala "normalna", da bih pronašla snagu da guram dalje. Svi se problemi lakše podnose kada se dele sa drugima, naročito prijateljima, a uz dobru klopu i vino realnost se čini lepšom nego što zapravo jeste.

~ Volim da hranim druge i da ih gostim. Iako svaki put kažem da će "ovo biti poslednji put", jer moram da priznam da ne nailazim na isti tretman od strane drugih ljudi, ne mogu da odolim-redovno je neko na ručku, večeri, ponekad i na doručku. Evo, delim sa vama đakonije u kojima smo u uživali. Ako imate da mi postavite neko pitanje u vezi sa receptima, pišite mi na mail.

Rigatoni al Forno (Rigatoni u rerni) od Najdžele Loson iz knjige "Feast" ili "Gozba". Oh, kakav divan naziv za kuvar!

Translucent Apple Tart (Poluprovidna tarta od jabuka), takođe Najdželin recept iz knjige "How to eat".


Napokon su mi stigli dugo očekivani kuvari:



(Jamie Oliver "Jamie's Dinners", Julia Child "Mastering the art of French cooking" Volume One and Volume Two i "Breakfast, Lunch, Tea: the many little meals of Rose Bakery" by Rose Carrarini)

Iz njih sam probala:





(photo from The Puff List)

Rose Bakery Pizzette (recept ako želite potražite na moj mail)


(photo from LExpress.fr)

Divan, divan, divan Kolač od suvih šljiva (Iny's prune cake) koji je apsolutno neodoljiv!

Jednostavni fileti lososa sa puterom i limunom (ja sam dodala i malo belog vina).

Sigurna sam da znate pesmu Dina Martina "That's Amore". E, u njoj se spominje jelo koje kuvam danas- Pasta e Fagioli (testenina i pasulj) ili Pasta Fazool:

~When the stars make you drool just like a pasta fazool
That's amore
When you dance down the street with a cloud at your feet
You're in love...~


~ Najlepše trenutke u svakodnevici su za mene oni koje provodim sa svojom decom. Da se razumemo,često sam jako lenja kada je u pitanju redovna šetnja do parka, igranje lopte ili crtanje sa njima. Ne mogu da kažem da se tada luuuuuudo zabavljam, verovatno zato što sam odrasla i što bih radije radila "nešto svoje". Međutim za jedno sam uvek raspoložena, a to je da zajedno gledamo neki lep film za decu! Uz ovaj smo se smejali do suza i plakali od razneženosti . Romantičan i smešan sa prelepom muzikom, "Tangled":



~ Depresija je ružna, mračna i teška bolest koje sve više i više uzima maha, naročito među mladim ljudima. Ako vam se čini da osećate simptome depresije ili ako želite da proverite koliko ste depresivni uradite ovaj test. Na tu temu, pre izvesnog vremena sam naišla na fotografije prijatelja i poznanika Lorejn Godar ( Lorraine Goddard) sa izložbe Out of Context. Profit od prodaje slika ide u humanitarne svrhe, tačnije za "Young Minds" humanitarnu organizaciju koja se bavi očuvanjem mentalnog zdravlja dece i mladih. Bivša žena čuvenog pevača Adam Ant-a je preživljavala veoma javnu depresiju svoga muža što ju je zapravo inspirisalo da fotografiše i dokumentuje momente u kojima se vidi u čemu to poznati uživaju i koje su to sitnice iz svakodnevice koje ih čine srećnima. Vivijen Vestvud je srećna kada se smeje sa svojim mužem, Kristijan Slejter voli da gleda reprize "Zvezdanih staza" na svom laptop-u, šolja toplog čaja čini srećnom Sofi Dal - radost i uteha u malim stvarima.


(photo from style.com)

Fotografije sa izložbe možete videti ovde.
Kada bi vas Lorejn Godar zamolila da vas slika radeći nešto što vas čini srećnima, šta bi to bilo?

Mene bi slikala za šporetom...definitivno.

~ Nije potrebno da otputujete u Indiju da bi pronašli svoj mir. Možete naći tu duboku, unutrašnju tišinu upravo u vašoj sobi, u bašti, čak i u vašoj kadi.~ Elizabet Kibler Ros

Koliko istine se krije u ovim rečima! Mislim da se sav mir krije u našoj duši, u nama samima. A kako ga pronaći? Skromnošću, nemajući velika očekivanja, zahvalnošću onim što imamo, gledajući "svoja posla" i imajući na umu da je ono što drugi misle o nama njihov problem, a ne naš.


~ Evo, nečeg zabavnog. Naime, prve tri reči koje pronađete u smajliju(nažalost na engleskom su) opisuju kakva ste osoba. Glupavo, ali zašto da ne?


Ja: genuine, passionate, dramatic..hmmmmmmm....

2 comments:

  1. Ja pronašla: elegant, talented, honest...
    Što sam skromna! hahaha... Ali, nema laži, nema prevare. Stvarno su to te tri reči koje sam prve pronašla. :-)))

    ReplyDelete
  2. If you want to grow your experience only keep visiting this web page and be updated with the hottest news
    posted here.

    my webpage ... click here

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails