Tuesday 6 February 2018

Ponedeljak jedne mame (moj prvi vlog na youtube-u)

Hej, ćao svima! Kako je prošao vaš vikend? Kod nas, bilo je...fluidno: desila se manja poplava u stanu dok je majstor popravljao grejanje. Naime, ljudi koji su pre nas živeli u našem stanu nameravali su da ga kupe, pa su valjda zato mislili da u njemu mogu da rade šta god ima padne na pamet: od bušenja stolarije, do vađenja radijatora i vrata. Međutim, očigledno zbog nedostatka mozga,nakon što su skinuli dva radijatora u stanu "zaboravili" su da ih zapečate. Tako da, kada je majstor otvorio ventil, ne znajući da neko može biti toliko nemaran, crna, odvratna, prljava voda je počela da šiklja iz cevi na sve strane. Bivši stanari nisu uspeli da kupe stan i ostavili za sobom štetu koju mi polako popravljamo. Grejanje zbog curenja ventila u centralnoj jedinici (kakolisevećzove) nije danima radilo, ali srećom, vreme nas je dobro poslužilo, pa smo se nekako snašli.

Majstor je radio malo preko vikenda, menjao sve ventile, nešto "čukao" i  posao je danas napokon završen. Neću više da vas davim, ali sve u svemu: vikend je prošao u skupljanju vode, čišćenju i sušenju tepiha. Starija kćer je preko vikenda imala stomačni grip. Baš se namučila jadnica, ali eto, i to je prošlo. Vreme je bilo loše, pa smo proveli nedelju unutra učeći istoriju za test. Maleni nikako ne voli nošu, pa su se više puta desile "nezgode", na moju veliku radost. Nekako uvek kada moj muž odsustvuje od kuće zbog posla nam se dešavaju neke manje havarije po kući ili se deca razbole. Zato ja često umem da mu kažem kako je to znak da ne treba da odlazi, ali u životu često nemaš mnogo izbora, činiš ono što možeš. Od stresa mi je buknula rosacea, pa izgledam kao tinejdžerka i to ne u dobrom smislu. Ponedeljak je prošao mirnije: starija kćer nije išla u školu, ali čim je ustala tražila mi je da jede, što je uvek dobar znak. Čisto radi opreznosti, pojela je dvopek i bananu, dok sam za nas napravila vafle za doručak.  
Jako se jednostavno prave, jedino što vam treba je aparat za vafle ili galete. Uvek u smešu možete dodati više šećera, ali s obzirom da ih možete jesti sa Nutellom ili na primer, javorovim sirupom, nije potrebno dodatno ih zaslađivati. Moja deca ih često jedu bez ičega. Nisu samo odlične tople za doručak, nego ih možete spakovati deci za užinu, ali takođe mogu biti ibrz dezert: samo ih premažite Nutellom, dodajte kuglu sladoleda po želji i šlag. Recept možete duplirati. Ustvari, to bi bila moja preporuka.

VAFLE

2 jaja
2 šolje brašna
1/4 šolje biljnog ulja
1 i 3/4 šolje mleka
1 kašika šećera
4 kašičice praška za pecivo
na vrh noža soli

Zagrejte aparat za vafle. Mikserom izmutite jaja par minuta, dodajte ostale sastojke i promešate. Sipajte smešu na zagrejani aparat kašikom. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Služiti sa prah šećerom, Nutellom, javorovim sirupom. Divne su uz voće kao što su banane, kivi, jagode. 


Ponedeljak je bio i emotivan dan za moju srednju kćer. Nakon što smo ustanovili da ima blaži pomerećaj koncetracije i pamćenja, po preporuci, obilazila je logopeda jednom nedeljno. Juče je bio njen poslednji čas, s obzirom na to da je logoped zaključila da nema poteškoća u učenju,  da je jako inteligentna i kreativna i da je odlično napredovala. Ono što je njoj očigledno najviše trebalo su vreme i opušteniji raspored. Na nama ostaje da se igramo igre pamćenja, da vežbamo čitanje i da joj dajemo onoliko vremena koliko joj je potrebno da bi završila svoje zadatke. Na poslednjem času obe su plakale i bilo je zaista dirljivo. Više puta mi je logoped rekla da joj Elpida uvek svojim osmehom i raspoloženjem ulepša dan. I to stvarno mnogo znači.
A, sada nešto sasvim novo. Imajte na umu da nikada u životu nisam napravila svoj video i da je verovatno veoma loš u poređenju sa prelepo profesionalno urađenim vlogovima na youtube-u. Jednostavno, posle tako stresnog vikenda htela sam da uradim nešto kreativno, da skrenem misli sa sekiracije i tako je nastao ovaj video klip. Na njemu se malo toga vidi, jer još uvek nisam baš upoznata sa pozicijama u kojima treba da stoji kamera, sa uglovima i raznim drugim zavrzlama kao što je editovanje, ali obećala sebi da ću naučiti. Želja mi je da se pozabavim vlogovanjem, da makar tu i tamo da postujem po neki video sa našom svakodnevicom, receptima, nekom kratkom pričom. Još uvek moram mnogo toga naučiti, ali verujem da je za prvi put sasvim OK. Tu sam i ja u debelom ogrtaču koji mi baš ne laska, bubuljičava i jako umorna, ali drage moje, nećemo da se lažemo, realnost često nije našminkana i doterana. I sve nekako lepše izgleda sa veselom muzikom u pozadini. Uživajte!
Na kraju videa postoji jedna greška, umesto "hvala što ste izdržali", progutala sam "t". Nema veze, biće bolje!
Puno vas ljubim i pozdravljam do sledećeg puta!!!!

2 comments:

  1. Divnooo...Život uživo.Baš mi se sviđa! Veseli pozdrav :)

    ReplyDelete
  2. Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. (drapata4@gmail.com) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: (drapata4@gmail.com) ili putem whatsappa ili vibera na: (+447307347648).

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails