Friday 29 November 2013

Srećni novembar

Dugo me nije bilo, zar ne? Svaki put kada bih sela za računarom i krenula nešto da pišem osetila bih neki nemir. A, mene nemir često "hvata". Ne znam odakle mi, ali mi se stalno iznova i iznova vraća. Prodrma me, pokrene, uznemiri, osveži. Ustanem od računara i krećem da zujim, da živim. Volim moj nemir-on mi uvek donese neku promenu u život.

~ Novembar je počeo sa sticanjem novih navika u ishrani uz pomoć nutrcioniste. Bilo je krajnje vreme. Moj muž mora da izgubi nekih "sitnih" 20 kg, a ja 5-6kg. Ovo doživljavam kao priliku da nešto naučim, naročito da shvatim u čemu sam do sada grešila iako sam bezbroj puta do sada pokušavala da nešto promenim. Naučila sam da iako smo jeli zdravo i raznovrsno mi nismo jeli dovoljno svežeg povrća, stalno su se pravili i jeli kolači (za to sam ja kriva), a moj muž ( ne mogu da krivim, jer je to za mene pohvalno, hehehehe) je pored standardne porcije uvek tražio repete. Jedemo sve, sem slatkiša, uz kontrolu porcija tj. kalorija. Nedostaju mi kolači i slatkiši koji su moja slabost (kakva novost!) tako da su mi grčki jogurt (nešto kao naša kisela pavlaka) sa medom i dve tri suve šljive prava poslastica. Dobro, shvatam da ću od sada morati da se zadovoljim jednim medenjakom (melomakarona) umesto 5, ali možda će tako uživanje biti veće.

~ Nažalost ovih dana mi je čika doktor-dermatolog dijagnozirao rosaceu. Zamislite mene koja sam oduvek imala čisto lice bez bubuljica crvenu sa "staračkim aknama" kako se inače zovu! To me je malo ubilo u pojam. Sada slede nova odricanja: izbegavati slatko, alkohol (bye-bye, crno vino), tople kupke (obožavam da se kupam vrelom vodom), nema nerviranja, stresiranja, preteranih emocija (ti mora da se šališ!), nema vežbanja niti naprezanja, izbegavaj toplo, izbegavaj hladno, nemoj da piješ vrelu kafu ili čaj, pazi na ovo, pazi na ono. Za sada rosaceu držim pod kontrolom, međutim postoji momenti (zavisi od dana i takozvanih "okidača" simptoma) kada osećam kako mi celo lice gori, napunim se bubuljicama, pocrveni mi čak i vrat! Inače, ništa strašno! Moj "okidač" je bio kickboxing koji je prilično naporan i iziskuje naprezanje. Morala sam prestati i sada pokušavam da nađem neku laganiju gimnastiku. Takođe, svaki put kada sebe opteretim poslovima ili stresom-BUM! Evo ih opet!  Doca kaže da je to autoimuna bolest koja se ne leči. Ha! To ti misliš! Nego, znate šta? Ima mnogo gorih stvari u životu od nekoliko bubuljica na licu i crvenila. Život je lep, nudi puno malih uživanja i srećica, tako da se neću opterećivati nečim što je u poređenju sa nekim strašnim bolestima i iskušenjima apsolutno banalno i smešno. Idemo dalje! Fuck this shit, excuse my french.

~ Sasvim slučajno sam otkrila blog Smaggle.  Vodi ga žena po imenu Carly.Postovi su joj jako informativni, slatki i zanimljivi.Apsolutno sam zaljubljena u njen stil oblačenja i frizuru! Odmah sam pozvala frizerku i zakazala šišanje. Ja nemam toliko dlaka na glavi koliko ima ona, pa evo rezultata posle dve noći spavanja sa novom kosom. Da sam se malo potrudila, našminkala i razbarušila kosu verovatno bi fotka bila bolja. Što je najgore sada moram da nabavim: fen za kosu sa difuzerom, penu za kosu, lak, gel i kremu. Ako mi je. Sama samo to tražila!


Ja napućena sa Đorđem Majklom u pozadini.Primećujete kako mi se lice ušiljilo. To se dešava kada ne jedeš kolače. Šmrk.

~ Gledala sam jedan stari, ali jako simpatičan film. Čini mi se da je Ričard Drajfus dobio Oskara za ulogu u tom filmu. Zove se "The goodbye girl" koji se ovih dana često pušta na HBO kanalu. Baš mi je onako "legao", opustio  i usrećio. Pravi odmor od filmova koji su prepuno eksplicitnih scena, psovki, golotinje, eksplozija i nasilja.



~ Počela sam da čitam knjigu "E-squared:Nine do-it-yourself energy experiments that prove your thoughts create your reality"od Pam Grout. Prevod bi zvučao otprilike ovako: "E na kvadrat: Devet uradi-sam eksperimenata koji dokazuju da vaše misli stvaraju vašu realnost" .
Knjiga se zasniva na ideji da postoji energetsko polje ili sila koja nam je stalno na raspolaganju, koju mi ljudi još uvek nisamo naučili da koristimo, ali uz pomoć devet eksperimenata koji su navedeni u knjizi mi možemo dokazati da ono postoji. "E na kvadrat" dokazuje da:
1. Postoji jedna nevidljiva energetska sila ili polje sa neograničenim mogućnostima.
2.Vi utičete na to polje i izvlačite iz njega ono što je u skladu sa vašim verovanjima i očekivanjima.
3.Vi ste takođe energetsko polje.
4. Kada se na nešto fokusirate ono se širi.
5. Vaša veza sa poljem vam obezbeđuje tačne i neograničene smernice.
6. Vaše misli i svest utiču na materiju.
7.Vaše misli i svest su skele za vaše fizičko telo.
8. Povezani  ste sa svima u univerzumu.
9. Univerzum je neograničen,bogat i neobično predusetljiv.
Znam da ćete pomisliti kako ovo zvuči kao ćiri-bu-ćiri-ba i moram da se složim sa vama. Ukoliko se sve ovo shvati bukvalno i pomislimo da možemo (i da smemo) na ovaj način testirati tu silu ili energetsko polje (u mom slučaju, ja to zovem Bog)-onda moram reći da je knjiga bullshit. Prvi eksperiment kaže sledeće, parafraziram: "Budite direktni, obratite se sili i recite joj da ima 48 sati da vam se javi u vidu nekog blagoslova,da vam da neki jasni znak da postoji i da je tu vama na raspolaganju". Blagoslov ili znak može biti bilo šta: poziv od osobe koju dugo niste videli, neko lepo iznađenje, susret, poznanstvo ili nešto vrlo
jednostavno kao što je osmeh, slučajan dodir,bilo šta, sve to u zavisnosti od našeg nivoa svesti.Ne moraš biti genije da bi shvatio sledeće: Pam Grout je jako pametna žena. Ono na šta nas ona tera je da budemo u pripravnosti, da osluškujemo, da aktivno tražimo dokaze postojanja ove sile. Vidite kako je to jednostavno? Svako od nas može u roku od 48 sati naći makar na jedan blagoslov, poenta je u tome što ćemo ga tražiti, bićemo unapred pripremljeni, a mi ćemo sami, bez učešća neke sile ili energetskog polja, našim pozitivnim razmišljanjem, našim očima, umom i srcem prepoznati te male (ili velike) blagoslove koje inače nepripremljeni ne možemo primetiti. Ako se fokusiramo na blagoslov, on se širi iliti ekspandira. Sjajno, zar ne?

Provedite se lepo ovog vikenda, volite se i čuvajte!



9 comments:

  1. You, sexy mama! Nacekasmo se tvog posta... :) Hvala na istom. :)
    Ako si u raspoloženju za neke malo starije filmove, a mnogo lepe, evo nekoliko preporuka: The Party (1968), Monstrum (ali ovaj Il Mostro), Džoni Čačkalica (Johnny Stecchino).
    Uzivaj! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaa, Peter Sellers! Obožavam taj film! Ova druga dva nisam gledala. Ja tebi preporučujem film (mada sam sigurna da si ga gledala) "Slatka Irma". Od njega mi se srce topi...Hvala, hvala!

      Delete
    2. Nisam gledala, ali ću ga rado pogledati! :) Hvala. :)

      Delete
  2. Pa i licite ti i Carly, samo si ti lepsa i meni srcu bliza... Pam... Hmmm.... Maybe yes, maybe no... I really don't know... Ja pokusavam tako ceo zivot da razmisljam, pa mi je mozda to nekako i normalno... Zato ne reagujem preterano... :)
    Mozda sam se previse fokusirala na sebe, pa sam se zato rasirila ? :D
    A jesi se malo usiljila, ali si i ovako lepa, siljata... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah, Ljudo, od tebe samo nešto lepo mogu da čujem! <3

      Delete
  3. Hello! Carly from Smaggle here - your hair looks amazing! I hope you can read this - I google translated your kind words. Thank you! Lovely to meet you. x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, dear Carly, thank you so much for stopping by and saying "hello". It means so much to me. Your hair is much prettier! Lovely to meet you, too! I love your blog!

      Delete
  4. Ja se tako obradujem svakom tvom novom blogu. rekla sam to milion puta, ali volim da kazem ponovo :)
    P.S. Takođe imam problem sa rozaceom. Kod mene je pocelo nakon porodjaja.
    Isla sam kod razlicitih lekara i svi su I svi su imali razlicite predloge za izlecenje. Na kraju sam nasla kombinaciju preparata koji mi odgovaraju, primenila najbitnije savete i za sada je sve pod kontrolim.
    Neke od krema i losiona se prave u apoteci ali npr. mogu da prporucim ovo – koristim je kao jutarnju kremu koja ima zelene pigmente tako da i vizuelno ublazava crvenilo. Mislim da se kolekcija zove anti-redness.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala draga Irena, baš me raduju tvoje lepe reči! Uh, rosacea je baš dosadna. Ja nažalost sem crvenila imam i akne, koje su sada skoro nestale zbog terapije.Ono čega se bojim je šta će biti posle? Izgleda da ću morati da naučim da identifikujem okidače i da ih kontrolišem! Hvala još jednom!

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails