Tuesday, 10 June 2014

Vikend na Kefaloniji

Mali, slatki momenti provedeni na ostrvu Kefalonija. Kratki beg na mirisno i šareno ostrvo  koje sam imala prilike da ponovo obiđem i prošlog leta. Tada sam se zaljubila u ovo ostrvo ne nedajući se preterano da ću ga ponovo u skorije vreme obići. Međutim, prilika je ponovo iskrsla, na moju veliku sreću i radost. Ovoga puta nismo imali mnogo vremena (niti snage) za preveliko istraživanje. Boravili smo u glavnom gradu Argostoli, ja sam deo vremena provela sa decom šetajući;  jele smo sladoled,  razgledale izloge i đinđuve na ulici,  dok je moj muž bio vredan.  Za razliku od nekih ljudi,  mi volimo da ono malo malo vremena što imamo na raspologanju uložimo u nešto drugo, a ne na leškarenje na plaži. Bilo je neizbežno ponovo se voziti čamcem jezercetom u pećini Melisani i obići Manastir Agios Gerasimos koji mi se i prošloga puta urezao u srce. Iako smo se jako umorili od kilometara, krivina i prevelike vrućine, vredelo je. Umorna sam, ali zadovoljna. Nadam se da sam uspela, koliko-toliko, da vam prenesem delić lepote Kefalonije koja ne leži samo u moru i plažama. Kefalonija je mnogo više od toga.
7 comments:

 1. Ovo je predivno... Ostale mi oči na fotografijama. Kao razglednice su.

  ReplyDelete
 2. Hvala sto si podelila sa nama ove predivne fotografije! Kao da sam na trenutak bila tamo :)

  ReplyDelete
 3. Da li si ti ti postala profi potograf ili si promenila fotoaparat , ali ..... kao travel magazin da gledam , prelepo... hvala ti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahahahaha, ono drugo je u pitanju! Ma, kakav profi,još mnogo toga moram naučiti. Hvala, Marija!

   Delete
 4. I posle pitaju sto hocu na Mediteran. Samo da je nekog posla tamo pa da se odmah preselim, dusa da mi se nazivi. Ne mogu da budem bas toliko bezobrazna, i DE je prelepa, ali nema nigde mirisa toplog mora, maslinovog ulja i pet meseci leta!

  ReplyDelete
 5. Gde se nalazi ovaj predivni restoran na 4.slici?
  Ana

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails