Friday 3 October 2014

Užine za ovu nedelju 29/9/14-03/10/14

Dragi moji, evo užina za ovu nedelju. Užine mlađe i starije kćeri su uvek iste, samo što je za moju petenku količina malo veća, a sredom i petkom joj spremam posnu užinu. Ovo su uglavnom slike užina moje mlađe kćeri koja ide u predškolsko.


tost sa guda kačkavaljem, kolač od šargarepe, grožđe





sendvič sa puterom od kikirikija, crna čokolada, nektarine, grožđe



 sendvič sa krem sirom i dimljenom ćuretinom, krekeri sa zvezdicama od gude kačkavalja, krastavac, jabuke i nasmejana banana

 posna užina: sendvič sa puterom od kikirikija, krekeri, jabuke i nasmejana banana koju mi i starija kćer za divno čudo potražila


domaća vafla sečena na pola, krekeri, parče dimljene ćuretine, jabuka

 omiljeni sendvič moje mlađe kćeri sa krem sirom i krastavcem, šljiva i grožđe, zvezdica od gude kačkavalja




Toliko to sledećeg petka!

6 comments:

  1. Sigurno im svi drugari zavide kad vide ovu lepotu, zdravlje i ljubav u zapakovane u kutijicu :)
    Mojim djacima u skoli sam rekla za tvoj blog i predloge za uzinu, da daju mamama da procitaju i pocnu da primenjuju. Nadam se da ce biti dovoljno vredne i pametne.
    Hvala za ovo, mom detetu jos uvek ne treba ali meni je vise nego dragoceno, jer sam nemastovita kad je hrana u pitanju, a ne mogu da podnesem pekare i fast food..
    Zahvalna do neba amelie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala amelie, jako sam počastvovana i beskrajno mi je drago!

      Delete
    2. Inače, zaboravih da pomenem: u našoj školici su postali jako strogi, zabranjeno je pakovati deci suhomesnate proizvode (osim ćureće šunke), kupovne slatkiše. Kolači i biskviti su dozvoljeni samo ako su domaći, a rekli nam, ako stvarno nemamo vremena, mogućnost niti želju, dovoljno je spakovati detetu parče sira i hleb, to je daleko bolje od bilo čega kupovnog. Ako veruješ, majke pakuju deci kobasice i viršle sa sve kečapom i senfom i ražnjiče iz kafane od prethodne večeri. U Grčkoj je gojaznost dece ogroman problem, situacija je prosto alarmantna.

      Delete
    3. Kod nas bi bilo zaista neocekivano da se džava ili škola bave decom na taj način. U našoj školi, ja sam usamljeni slučaj i ne nailazim na podršku ni kod kolega a videću tek kako je sa roditeljima. Niko ne shvata posledice takve ishrane, nastavnici zahtevaju pažnju i koncentraciju na času, a kako je to moguće ako su za doručak pojeli neko glupo masno lisnato testo, snikers i popili pola litra koka kole.
      Šta reći, osim blago vama a nama ostaje da se borimo i prosvećujemo oko nečeg tako osnovnog i jednostavnog i očiglednog... :/

      Delete
  2. Uuuu ja obožavam bente, čak sam i sebi za posao spremala jedno vrijeme jer, baš kao što je netko gore napomenuo, jako brzo mi dodijale pekare i loš izbor hrane za "pauzu" koju nude u trgovinama. Za dječicu je i najbolje da se doma spremi što će jesti, vjerujem da je puno zdravije baš što kažeš, i šnita kruha sa sirom nego npr kupovna krofna.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails