Tuesday, 5 June 2012

Večerinka za drugarice u stilu Amelije Pulen

Ah, oui! Kada sam ugledala ovu sliku sva sam se oduševila! Nije ni čudo- apsolutno mi je fantastična i šarmantna. Ideju i ovu slatku fotkicu sam sa velikom dozom poštovanja "ukrala" sa inspirativnog bloga Camille Styles od koga mi zaista zastaje dah. Prelepo, prelepo, prelepo!


Ma, život je kratak i život je lep, a još lepši je kada kreiramo momente za pamćenje, neobične, specijalne prilike za ljude koje volimo. Drugarice su najvažnije osobe u životu jedne žene, kažu da su one presudne za njenu sreću, dok je za muškarčevu sreću ključna...ženidba! Da, da. Nemam pojma gde sam to pročitala, ali moram da priznam da je donekle tačno. Idemo: evo kako ćete organizovati jednu pravu, ženskastu večerinku u francuskom stilu:
Prvo, odštampajte elegantne très français pozivnice. Idite na ovaj link, popunite ih potrebnim podacima  i obavezno naglasite da se radi o tematskoj večeri, tačnije o večerinki u Ameli Pulen stilu. Skuvajte neko od mnogobrojnih francuskih jela čije recepte možete naći ovde, kupite francuski hleb i neki dobar maslac tj. puter. Ne komplikujte, čak i običan omlet sa pečurkama je prava gozba! Ukoliko želite da budete ekstravagantne nabavite morske plodove (može i zamrznute), spremite ih na puteru, belom vinu i belom luku.

1. Stavite na sebe neki francuski parfem, na primer Chanel no.5. Ne brinite, znam da je veoma skup, kopija je sasvim OK, bitno je da lepo miriše...Kada sam obilazila Pariz, primetila sam da Parižanke najviše mirišu na vanilu, a mnoge moje poznanice su se mirisale Vanilom iz Body Shop prodavnice, tako da se možete namirisati i nekim ekonomičnijim parfemom sa vanilom u sebi.

2. Kupite flašu kvalitetnog rosé vina u lepoj flaši, ne mora biti skupo, ali mora biti staro makar godinu dana. Moje omiljeno vino je veoma jeftino i kupujem ga u "Lidl" supermarketu. Stvar je u tome pronaći ono što vam se sviđa, a ne ono što je obavezno skupo.

3.  Muzika je veoma bitna za atmosferu, a ja onako od sveg srca preporučujem da se u pozadini dok vi grickate francuski hleb čuje promukli glas Karle Bruni ili Edit Pjaf. Muzika iz filma "Čudesna sudbina Amelije Pulen" je baš takva...čudesna i kotrljajuća.

4. Obucite nešto na pruge ili "navy" stilu. Šik je i veoma u modi trenutno.

5. Nabavite razne sireve i kačkavalje: kamember, rokfor, plavi sir, čak i parmezan. Dovoljno je imati izbor od tri vrste sira koji su potpuno različitih ukusa i tekstura. Dodajte nekoliko oljuštenih oraha, suvog grožđa i žurka može da počne.

6. Stavite romantični beli stolnjak, postavite sto  jednostavnim tanjirima, čašama za vino, nežnim salvetama 7. svećama, sveže cveće stavite u vazu koju ćete smestiti nasred stola.

8. Napravite krem brule (Crème brûlée) ili čokoladni mus (Mousse au Chocolat) za dezert.

9. Služite svoje goste u udobnim baletankama à la  Brigitte Bardot u vašoj omiljenoj boji. Zlatne? Što da ne!


La vie est belle!

2 comments:

  1. Kakva ideja !!! Alal vera, sasvim sam se uzivela, Dorka, svaka caaaast !!!

    ReplyDelete
  2. Hvala, draga, samo mi vi uživajte!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails