Monday 30 July 2012

Ako ga baš toliko želiš, uzmi ga! (Iluzija koja se zove "tuđi muž")


Svi su se lepo zabavljali, pričali, očijukali, teklo je vino, služila se fina hrana. Muzika je bila neometajuća. Primetila je damu koja je stajala pored njenog muža. Sasvim očigledno je flertovala sa njim. Društvo  je upućivalo poglede njoj, njegovoj supruzi, nemo joj govoreći: "Ova se baš nameračila na njega. Zar ne vidiš?". Naravno da je videla. Mali flert je bezopasan, ali ovo je nešto drugo. Čula je za nju. Čula je od drugih da voli oženjene muškarce. Što su verniji, odaniji i zaljubljeniji tim bolje. Kažu da je uspela da razvede jedan srećan par. Hmmm, verovatno nisu ni bili toliko srećni. Ili je ona jednostavno veoma uporna? Mora da potiče  iz rasturene porodice. Otac ih je napustio dok je bila mala? Nisko samopouzdanje? Kompleks neki? Ko zna. Stalno je zamahivala koketno kosom, pućila svoja sjajem namašćena usta, tu i tamo bi ga dodirnula, kao ovlaš, neprestano ga gledajući u oči, smešeći se zavodljivo. Izgledalo je kao da je morala povremeno sebe da podseti na to da isturi grudi i popravi dekolte. Trudila se. Ne samo oko njega. Želela je privući pažnju svih muškaraca na zabavi. Posmatrali su celu tu šaradu vidno zainteresovani, ali i pomalo zbunjeni. Sva ta pažnja mu je prijala, ali mu je bilo jako neprijatno. Manje više zbog drugih, više zbog nje, njegove žene. Mislim, zar stvarno mora to pred njom da radi? Ljubazan i uljudan, nije hteo da bude neprijatan, stajao je pored nje, tu i tamo bi se kao zakašljao, nasmešio se, a ona mu se bez oklevanja približila toliko blizu da su im se ramena dodirnula.  Hteo je nekako da je izbegne, ali nije znao kako. Krenula nešto da mu šapuće na uvo, a on (kako mu je samo bilo neprijatno) je svim silama pokušavao da se odmakne. Prijateljica koja je sedela pored supruge joj šapnu: "Ova će, bre da ga pojede! Učini nešto. Ja bih joj nabila facu u tu čašu i udavila je u njoj!". Flert je flert, ali ovo je nešto drugo. Ovo je već bezobrazluk.
Prišla je do mesta u prostoriji gde su stajali i ume svih žena, supruga, verenica i devojaka rekla:
"Slušaj, ako ga baš toliko želiš, uzmi ga. Tvoj je. Mada moram, onako, kao žena ženi, da ti skrenem pažnju na sledeće. Obavezno, jednom nedeljno da mu spremiš džigericu. O-b-o-ž-a-v-a je. Sa sve svežim, seckanim crnim lukom. Ako umeš da spremiš lonac sa ovčetinom i govedinom, e onda si na konju! Škembići da ti redovno budu na jelovniku. Obavezno da naučiš da uvijaš sarme onako kako to radi njegova mama, a od slatkiša jede samo čokoladno. A, kada smo već kod njegove mame, moram da te upozorim da će često biti vaš gost. Mnogo je društvena osoba, onako, baš pričljiva, pa ume da sedi danima u gostima! Udovica je. Usamljena. Greo'ta. Dobro vodi računa o njegovim stvarima. Strašno je osetljiv kada je njegov veš u pitanju. Voli da mu majice budu bele k'o sneg, čarape naređane u fijoci, po bojama i niko, ali niko ne sme da se usudi da mu zaprlja auto. Ne zameri mu, jer često prdi i voli naglas da podriguje. Iz nekog razloga smatra da je to smešno. Tu i tamo mu izlaze neke bubuljice i čirevi po telu. Strašno nešto. To mu je još od puberteta nešto. Jao, pa ga još i bole! Posle ručka voli da spava. Jesam li ti rekla da hrče? Kao traktor! Duva i hukće kao brzi voz. Kada je gladan, mnogo je nezgodan. Uuuuuuh, što je nervozan! Ma, nepodnošljiv je. Ko neko malo dete. U krevetu i nije nešto maštovit, sem što voli bičevanje i vezivanje za luster, ali dobro,  ako ga dovoljno voliš neće ti biti toliko teško da mu ispuniš te male željice. Nemoj da ga gledaš sada ovakvog skockanog i sređenog! Ma, kakvi! Moraćeš često da ga podsećaš na to da se okupa posle čega ostavlja za sobom čitave bare u kupatilu. O dlakama na sapunu da ne govorim! I nikako, bre da nauči razliku između kupke, šampona i omekšivača za kosu. Ako ti se sviđa da skupljaš za njim, brišeš za njim,da  spuštaš dasku WC šolje, da mu pereš veš, kuvaš, čistiš, ti ga slobodno  vodi kući! I povedi i onog našeg kenjkavca da se malo odmorim i od njega. Njih dvojica idu u paketu. Jedan bez drugog ne mogu!".
Od tada je prošlo nekoliko godina.Na zabavama i u gradu se više ne pojavljuje. Retko je viđaju, samo tu i tamo na pijaci, natovarenu nekim cegerima i kesama.  Udala se, ima dvoje dece. Treće je na putu. Priča se da je strašno ljubomorna. Baš ono ume ponekad od sebe budalu da napravi. "Plašim se drugih žena", kaže.  Baš mi ju je žao. Kažu da joj muž pravi ženskaroš.


P.S. Nije bazirano na istinitoj priči, ali bi vrlo lako moglo biti.

(fotka sa Women's Health)

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails