Monday 10 December 2012

Ponedeljak jedne domaćice #7 (malo drugačiji)

Wow! Između poslednjeg i ovog ponedeljka nisam ništa napisala. Lažem. Jesam, ali nije još uvek za objavljivanje. Biće, jednog dana kada bude gotovo. Zapostavila sam blog i ne mogu reći da mi je posebno žao, jer sam bila veoma, veoma, veoma zauzeta...životom i promenama koje on nosi.
Pitanja i preispitivanja. Snaga, evoluiranje. Tako nekako. Znam da vam je teško da shvatite o čemu pričam. Sve ću sažeti jednog rečenicom kojom me je po ko zna koji put, na njegov način, moj muž ponovo osvojio: "Ti stalno evoluiraš, menjaš se na bolje". Te reči su mi mnogo značile.
Isprva sam želela da ovaj post bude nalik svim onim prethodnim koje sam pisala ponedeljkom, ali danas će biti malo drugačiji.
Recimo da će ovaj post biti prepun nekih želja, svega onoga što smatram da je lepo, divno, slasno, svega onoga što želim da vidim, kupim, imam, svega onoga što ovih dana slušam, gledam, u čemu uživam...mora malo da ima i toga u životu, malo snova sa kašičicom-dve čežnje...

~ Da sam samo malo kreativnija, spretnija i strpljivija možda bih i ja imala ovakvu kuhinjicu sa cvetnim detaljima, velikim, starim kutijama za brašno i šećer i romantičnim zavesicama. Mislim da u mojoj kući to ne bi "opstalo". Možda jednog dana kada deca porastu i odu od kuće...
~ Aaaaah, želim ovaj kuvar, "Very fond of food" od Sophie Dahl. Već imam njen prvi kuvar "Miss Dahl's Voluptuous Delights" koje je možda jedno od najlepše napisanih štiva u formi recepata. 

~ Ovo je moje omiljeno doba godine: ukrasi, glitter, crveno i zeleno, slatkiši sa medom, kolačići posuti prah šećerom, mandarine, sušeno voće, jelka, pokloni, hladnoća, svetiljke, euforija, radost, deca. 

~ Ova pesma mi je stalno na "replay" i totalno mi je nekako zimska i christmasy. Po meni, ne postoji erotičnije pesme i spota na celom svetu, možda zbog "hemije" između Nikol i Robija, seksualne energije koja se krije ispod stidljivosti i zimske romantike. You know what I mean?





~ Kakvo bi ovo sjajno i veselo doba godine bilo bez Najdžele? Jedva čekam da isprobam recepte iz njene knjige "Nigella Christmas".
 
Iako sam tu knjigu dobila na poklon pre par godina, moram da priznam da je do sada nisam iskoristila, to je bilo jednostavno zbog toga što poslednjih nekoliko godina nismo slavili Božić kod kuće, već kod roditelja moga muža. Ove godine će biti drugačije i moram da kažem da baš jedva čekam. Ovaj božićni, voćni kolač moram obavezno probati:




Čemu se radujete, za čim žudite, u čemu uživate vi ovih dana? Ako nije tajna... Ja pomalo žudim za snegom, belim Božićem, kaminom i zimskom idilom...

  (fotke pinterest i tumblr)

2 comments:

  1. ajd drago mi je zbog evoluiranja :) ali mi nikako nije drago što si zapostavila blog - bezbroj puta sam proveravala da mi se nešto nije poremetilo pa zato ne primam obaveštenja o novim postovima :)

    samo ti uživaj u zimi i predstojećim praznicima, ali ne zaboravi da pišeš ;)

    ja sam u fazi prikupljanja raznih recepata za božićne i novogodišnje kolačiće.

    ReplyDelete
  2. I ja volim tu pjesmu :)...zavidim na knjigama sa tim divnim receptima i jedva čekam da vidim šta si lijepo pripremila!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails