Wednesday 26 June 2013

Popodne na plaži

Juče sam bila vidno uznemirena, ljuta i razočarana. Odlazak na plažu se činio kao najbolje rešenje, kao najbolji beg od ludila kojim sam okružena. Provela sam popodne sa svojim ćerkama na vetrovitoj i pustoj plaži.



Svi su razbežali zbog velikih talasa i svežeg vetra koji je divljački duvao. Mi smo uživale kopajući po pesku, šetale smo duž plaže, jurile se, sunčale, pričale viceve i smejale se. Grickale smo trešnje i moje "vamos a la playa" krofnice (klikni za recept) .


 Ja sam listala moj "Easy Living" časopis u kome sam čitala članak o porodici koja je otvorila divno odmaralište Trasierra Hotel u Andaluziji na jednom prastarom imanju koje su sa toliko ljubavi renovirali i otvorili za posetioce. To mi se učinila kao divna ideja. Hmmm, otvoriti odmaralište za strane turiste na Peloponezu, urediti udobne sobe, pružiti im osećaj toplog, prijateljskog doma, kuvati za njih, ugađati im. Postoji jedan veliki problem, ustvari dva! Nemam imanje niti para da tako nešto uradim! Sitnice! Ideja je doduše sjajna, morate da priznate.

I tako  posmatrala sam talase i čekala zalazak sunca, a svi znamo da je zalazak sunca na plaži najlepši...


Kuća je puna peska, mirišemo na so i vetar, kose su nam umršene, lica puna pega, leđa pomalo crvena...sve je super...danas sam ponovo u svom elementu.


8 comments:

  1. Da ideja za otvoriti ovakvo nešto je odlična ali naravno kada imaš početni kapital.Jedne prilike gledalala sam takođe u Španiji turistički voz sa aranžmanom od 7 dana.To je putujući hotel napravljen na staroj pruzi koja je nakada služila za izvalčenje rude.Sada imate super luksuzne kupee , doručak, na svakoj stanici imate ponudu da provedete prekrasno veče.Lijepo bi bilo i otići ali ja kažem mogu ili more ili neku takvu atrakciju sebi i svojima priuštiti.Ove godine imali smo ideju otići u Gardaland Onda se postavlja pitanje biti u Gardalandu 5 dana i potrošiti novac od mora (10) dana, a doza soli, joda i sunca od ove godine ?
    I tak od Gardalenda ništa do nekih boljih vremena.
    Srdačan pozdrav draga Dora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, taj putujući voz zvuči sjajno! Uh, kako bi bilo lepo otići na jedan takav odmor...Pozdrav i tebi! hvala ti što si svratila!

      Delete
  2. Divne fotografije.
    Nadam se da ces uskoro otvoriti svoju grcku hacijednu. Mogu misliti kako bi dobro izgledala. I mirisala na hranu....

    ReplyDelete
  3. Predivne slike,uvek me tvoji postovi oduseve i sa velikim zadovoljstvom ih citam...
    Da vam dragi Bog pomogne u svemu sto zamislite,i to da ostvarite...I ja se iskreno nadam da cete uskoro otvoriti svoju grcku hacijendu,da mi malo iz ovim hladnijih krajeva skoknemo do Grcke ;-) ... Veliki pozdrav...

    ReplyDelete
  4. Takvo popodne na plazi bi i mene oporavilo...Ti i ćera ste slatke!

    ReplyDelete
  5. Hvala vam ženske! Ko zna...možda jednoga dana...

    ReplyDelete
  6. Ajde draga otvaraj pa da letujemo kod tebe,bar bi bili sigurni da cemo se osecati najprijatnije:))

    ReplyDelete
  7. Sve možeš i imaš više snage nego što sama misliš. A već sada čuda radiš stvaraš :) MarijaRD

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails