Wednesday 7 December 2016

30 dana samoljubavi i brige o sebi ( dan 1.)



Dobrodošli! Ovo je moj kratki izveštaj o prvom danu izazova "30 dana samoljubavi i brige o sebi". 

Evo mojih današnjih malih koraka koji će me, nadam se, transformisati, nečemu naučiti, a iznad svega, učiniti da više volim sebe.

Danas sam imala na umu sledeće ciljeve:

Svest o tome šta radim tokom dana.
Svest o tome na šta su fokusirane moja pažnja i moje misli.
Imati na umu koji je cilj ovog izazova.

Strogo vodim računa o tome: 

Čime sam danas nahranila svoje telo?

Koliko sam se kretala?

Šta sam obukla?

Čime sam danas nahranila svoju dušu?

Na šta sam danas bila fokusirana?


Dan 1

Doručak: dva parčeta tosta sa medom, kafa bez šećera, mandarina i parče jabuke.

Ručak: kari od povrća sa pirinčem i malo crne čokolade.

Istina je da u normalnim slučajevima jedem mnogo više, međutim danas je bio jako emotivan i težak dan. Član familije se trenutno bori sa bolešću (iznenadno) i to nas je sve pogodilo. Od brige i stresa nisam ni mogla da jedem.

Večera: bukvalno ništa

Danas sam išla u šetnju sa malenim, hodala sam jedno 45 minuta, otišli smo po moju srednju kćer da je pokupimo iz škole. Nakon ručka sam uspavala Nikosa i prošetala  do prodavnice. Nisam koristila lift. 

Po kući sam nosila helanke i tesnu bluzu. Posvetila sam malo vremena svom licu, nanela sam hidratantnu kremu, nanela korektor, malo pudera, ajlajner i maskaru. Odavno nisam mirisala na Agent Provocateur koji poslednjih nekoliko godina moj omiljeni parfem. Van kuće sam nosila crne uske pantalone i cvetnu košlju iz "Stradivarius"-a sa zimskom jaknom preko, naravno.

Uspela da prelistam časopis, mada istina je da sam ceo dan provela u agoniji i molitvi sa ozdravljenje ove drage osobe. Razgovor sa mojim duhovnikom mi je ulio nadu. Sada nam ostaje samo da čekamo i da se molimo, jer iz moje pozicije ništa drugo ne mogu učiniti. Na to sam bila fokusirana celoga dana, a pred nama je duga i teška noć.
U nadi da ću uskoro čuti dobre vesti, pozdravljam vas do sutra. Oprostite mi na nedostatku entuzijazma. Znam da razumete.

5 comments:

  1. Dala si i vise od sebe, dan prvi uspesno proveden <3 !!! Zelim ti samo najbolje, primiri se, dok se cekaju takve vesti, samo coveku ostaje da se umiri i ceka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, draga Mila. Uh, kako mi se sviđa tvoje ime...Inače, napokon imammo dobre vesti i to mi je ulepšalo današnji dan!!! pozdrav!

      Delete
    2. Sada procitah komentar. Divno, bas me raduje da su dobre vesti. "Lepo ime za lepu devojku" :))) Hvala ti puno. Samo napred, svaki dan po nesto za sebe da uradimo <3 . Pozdrav!

      Delete
  2. Dan prvi ti je prosao i vise nego uspesno ❤ Poenta je da izvucemo maksimum iz sebe kad nam je tesko, a ti si to juce odradila. Svaka cast. Korak Po korak. Ja sam , takodje, pocela ovaj izazov, ali nisam prezadovoljna jucerasnjim danom. Uradila sam za sebe ponesto( kupila esarpu i carape, bila cak i kod frizera, inace se zdravo hranim) ali imam previse frustracija i sopstvenih previranja, unutrasnjih borbi sa kojima tesko izlazim na kraj. Bice bolje, trudicu se. Tebi zelim sve najbolje, nadam se da vesti budu pozitivne ❤ Idemo dalje 😘

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Tamara!!! Danas je bio divan dan. Napokon imamo dobre vesti!!!
      Inače, nemoj sebe previše kinjiti niti sebe opterećivati. Dovoljno je da svakoga dana uguraš nešto lepo i korisno za sebe, pa polako, polako, to se skupi i bude MNOGO! Sve najlepše i javljam mi o svom napretku!!!!

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails