Friday 9 December 2016

30 dana samoljubavi i brige o sebi (Dan 2.)


Dobrodošli! Ovo je moj kratki izveštaj o drugom danu izazova "30 dana samoljubavi i brige o sebi". 

Evo mojih današnjih malih koraka koji će me, nadam se, transformisati, nečemu naučiti, a iznad svega, učiniti da više volim sebe.

Danas sam imala na umu sledeće ciljeve:

Svest o tome šta radim tokom dana.
Svest o tome na šta su fokusirane moja pažnja i moje misli.
Imati na umu koji je cilj ovog izazova.

Strogo vodim računa o tome: 

Čime sam danas nahranila svoje telo?

Koliko sam se kretala?

Šta sam obukla?

Čime sam danas nahranila svoju dušu?

Na šta sam danas bila fokusirana?



Dan 2.:


Doručak: Ujutru volim da pojedem slatki doručak. Ovoga puta pojela sam dva parčeta tosta sa džemom, veliku šolju kafe bez šećera i pola jabuke.

Ručak: Dan je prošao u neverovatnoj jurnjavi. Jela sam s nogu: par prženih krompira, taramosalatu i parče crne čokolade.

Užina: Da bih se okrepila popila sam jedan planinski čaj na brzinu i krenule smo na balet. U normalnom slučaju bih sebi napravila još jednu prejaku kafu i time opteretila želudac i nervni sistem. Ovoga puta sam se svesno odlučila za čaj i osećala sam se mnogo bolje nego inače.

Večera: Nisam ništa posebno jela. Dok sam hranila decu gricnula sam malo hleba sa taramosalatom i pojela sam jedan kolačić. Jedva sam čekala da se bacim u horizontalu i spavam.

Nisam danas pazila na sebe što se tiče ishrane, ali sam zato bila dosta vode.
Puno sam hodala. Ujutru smo pešaka otišli kod pedijatra, vratili se kući i kupili usput hleb. Došla sam kući, spremila ručak i krenula da pokupim srednju kćer koja je bila sam školom na ekskurziji. Stigavši u školu saznajem da će kasniti. Vraćam se kući i kroz sat vremena ponovo nazad do druge lokacije odakle su nam rekli da ih pokupimo. Uh!
Kasnije smo trčali na balet, završavala sam neke poslove po gradu, zakazala frizera za sledeći dan, pa onda nazad ponovo da pokupim balerinu. I tako sam se celog dana rekreirala, a da to nisam ni htela. 

Nosila sam crne pantalone sa roze košuljom, moj standardni Agent Provocateur parfem, malo šminke i osećala sam se relativno sređeno.
Bila sam fokusirana na to da pozitivno razmišljam i pružim podršku osobama iz familije koje prolaze kroz jako težak period. U više navrata tokom dana sam zaplakala od brige, ali sa verom u Boga i nadom u srcu smo progurali i ovaj dan. Čvrsto verujem da će biti bolje, samo je pitanje vremena.

Uveče sam sebe onako umornu zasluženo častila tuširanjem sa eksfolirajućim gelom koji je mirisao bajno. To me je potpuno okrepilo i relaksiralo, a koža mi je baš zahvalna na takvom lepom tretmanu. Odgledala sam epizodu seriju "This is us" na Fox Life-u i utonula u san.

A, kako je prošao vaš drugi dan izazova?

2 comments:

  1. Pratim tvoj izazov, ali ne uspevam da mu se prikljucim, bar ne u ovom periodu, ali obecavam da cu i ja u skorije vreme pokusati da "odradim" tih 30 dana. Hvala ti puno za inspiraciju! Savet: kupanje mirisljavom kupkom uvece je odlican ritual. Ne znam kakve mirise volis, ali ako budes zelela da ti neki predlozim, slobodno mi pisi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala tebi!!! aaaah, samo da lepo miriše!!!!

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails