Saturday 10 December 2016

30 dana samoljubavi i brige o sebi ( Dan 3)



Dobrodošli! Ovo je moj kratki izveštaj o trećem danu izazova "30 dana samoljubavi i brige o sebi". 

Evo mojih današnjih malih koraka koji će me, nadam se, transformisati, nečemu naučiti, a iznad svega, učiniti da više volim sebe.

Danas sam imala na umu sledeće ciljeve:

Svest o tome šta radim tokom dana.
Svest o tome na šta su fokusirane moja pažnja i moje misli.
Imati na umu koji je cilj ovog izazova.

Strogo vodim računa o tome: 

Čime sam danas nahranila svoje telo?

Koliko sam se kretala?

Šta sam obukla?

Čime sam danas nahranila svoju dušu?

Na šta sam danas bila fokusirana?


Dan 3.

Doručak: Ovsena kaša sa medom i kafa.

Ručak: Čorba od sočiva, tanki režnjevi repe sa sirćetom i malo soli, salata od rendane šargarepe, komadić crne čokolade, kasnije jabuku i mandarinu.


Večera: Stigla sam da nešto prezalogajim tek jako kasno. Iskreno, bila sam strašno gladna i PMS-ična. Otvorila sam jednu sardinu i pojela je bez hleba sa malo limuna.

Kuća-škola, to je bila moja jedina jučerašnja šetnja. Bila sam jako umorna od prethodnog dana. I malo mirovanja mi je baš prijalo. Potrudila oko garderobe: nosila sam braon pantalone i pletenu šarenu bluzu umesto uobičajene uflekane bluze i donjeg dela trenerki. Malo maskare i parfem. Za jedan takav dan sasvim dovoljno. 
Juče sam pričala i kontaktirala sa meni dragim ljudima, razmena ideja, informacija, želja, sve to me je nekako ispunilo srećom i nadom. Što se tiče zdravlja našeg člana familije, nakon pakla kroz koji su prošli ljudi koje je to direktno pogodilo, vesti su bolje i nadamo se skorašnjem oporavku. Trebaće mnogo ljubavi, vremena i strpljenja. 
Odmorila sam uz par vlogova, a onda sam otišla do frizera. Odvažila sam se i ošišala...kratko i isekla šiške. Zadovoljna sam i osećam se predivno.  Slatko sam se ispričala sa najboljom frizerkom na svetu.


Kada su deca zaspala odgledala sam epizodu serije "Without a trace" na kanalu Fox Crime, malo četovala na Fejsu i zaspala. Uspela sam u treći dan da uguram malo luksuza i brige o sebi. Eto, tako jedna mala sitnica koja mi je oduzela sat vremena i nekoliko evrića (hehehehe) drastično mi je popravila raspoloženje. Sasvim zasluženo, zar ne?

3 comments:

  1. Divno! Nova frizura Vam odlicno pristaje, siskice definitvno osvjeze izgled, oci dodju do izrazaja i bez sminke a pogotovo sa sminkom... a i pomladjuju nas ;)
    Brz oporavak Vasem prijatelju!

    ReplyDelete
  2. Vau!Kakva promena.Odlično Vam pristaje

    ReplyDelete
  3. Vidi se na slici, srecna, lepo raspolozena. Sijas.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails