Friday, 10 February 2012

Tart od čokolade i lešnika za ljubavnike


Mrštite se, cokćite, vrtite glavom neodobravajući, ali ja volim Dan zaljubljenih. Volim sav taj kič, medvediće, balone i bombonjere, volim romantične filmove, crvenu boju, vino i nešto...čokoladno.
Spremite ovaj tart osobi koju volite i garantujem njenu večnu odanost. Ako niste zaljubljeni napravite ga za sebe i ne delite ga ni sa kim...hmmmmm, u ovom trenutku to mi zvuči kao najbolja ideja...




Priprema baze:
  • Zagrejte rernu na 180°C.
  • Keks samleti tako da ne postane prah, već da ima krupnije mrvice. Staviti ga u posudu.
  • Na tihoj vatri istopiti maslac, dodati ga u keks zajedno sa šećerom.
  • Promešati sastojke tako da keks upije sav maslac.
  • Naneti smesu na pleh i prstima pritiskati i napraviti bazu (smesa mora ići i uz ivice pleha).
  • Staviti pleh u rernu i peći oko 10 minuta.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
Priprema fila (ooooo, jeeeeaaaaa):
  • Iseckati lešnike na sitne komade.
  • Ulupati slatku pavlaku.
  • Istopiti čokoladu i nutellu na vodenom kupatilu na tihoj vatri.
  • U posebnoj posudi pomešati mikserom krem sir, malo mleka (jedna supena kašika) i šećer.
  • Dodati u smesu čokoladu, ulupanu slatku pavlaku i sitno seckane lešnike i sve dobro promešati da se sastojci sjedine.
  • Sipati smesu preko ohlađene baze od keksa i izjednačiti je kašikom ili nožem.
  • Po želji posuti seckanim lešnicima.
  • Pokriti tartu providnim celofanom i ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi preko noći.
  • Ukrasiti šlagom, čokoladnim mrvicama.
  • Služiti uz poljubac.





Budite dobri...i srećan vam predstojeći Dan zaljubljenih.

(photo credit Cookistry)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails