Mrštite se, cokćite, vrtite glavom neodobravajući, ali ja volim Dan zaljubljenih. Volim sav taj kič, medvediće, balone i bombonjere, volim romantične filmove, crvenu boju, vino i nešto...čokoladno.
Spremite ovaj tart osobi koju volite i garantujem njenu večnu odanost. Ako niste zaljubljeni napravite ga za sebe i ne delite ga ni sa kim...hmmmmm, u ovom trenutku to mi zvuči kao najbolja ideja...
Priprema baze:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Keks samleti tako da ne postane prah, već da ima krupnije mrvice. Staviti ga u posudu.
- Na tihoj vatri istopiti maslac, dodati ga u keks zajedno sa šećerom.
- Promešati sastojke tako da keks upije sav maslac.
- Naneti smesu na pleh i prstima pritiskati i napraviti bazu (smesa mora ići i uz ivice pleha).
- Staviti pleh u rernu i peći oko 10 minuta.
- Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
- Iseckati lešnike na sitne komade.
- Ulupati slatku pavlaku.
- Istopiti čokoladu i nutellu na vodenom kupatilu na tihoj vatri.
- U posebnoj posudi pomešati mikserom krem sir, malo mleka (jedna supena kašika) i šećer.
- Dodati u smesu čokoladu, ulupanu slatku pavlaku i sitno seckane lešnike i sve dobro promešati da se sastojci sjedine.
- Sipati smesu preko ohlađene baze od keksa i izjednačiti je kašikom ili nožem.
- Po želji posuti seckanim lešnicima.
- Pokriti tartu providnim celofanom i ostaviti u frižideru da se stegne i ohladi preko noći.
- Ukrasiti šlagom, čokoladnim mrvicama.
- Služiti uz poljubac.
Budite dobri...i srećan vam predstojeći Dan zaljubljenih.
(photo credit Cookistry)
(photo credit Cookistry)
No comments:
Post a Comment