~ Piletina cordon bleu za dvoje~
Potrebno je:
2 polovine od pilećih grudi bez koske i kožice, oko 250 g
1\4 kašičice mlevenog bibera
1\8 kašičice soli
3 kašike rendanog mekog kačkavalja (gruyere, švajcarski ili neki drugi po vašem ukusu)
1 kašika krem-sira (namaz)
2 kašike prezli za pohovanje
1\2 šolje brašna
1 jaje
2 kašike mleka
1 1\2 kašičice sušenog peršuna
malo ulja
2 kašike seckane šunke
Postupak:
~ Kremasta testenina sa belim lukom, rakčićima i povrćem~
Potrebno je:
100 g špageti testenine
200 g nekuvanih rakčića (možete upotrebiti i zamrznute, ima ih u svakom bolje snabdevenom mega-marketu)
oko 120 g očišćenog, nekuvanog spanaća ili brokolija
pola seckane crvene paprike
pola šolje zamrznutog graška
2 mala čena belog luka
1\2 plus 1\8 kašičice soli
3\4 šolje kisele pavlake
2 kašike seckanog svežeg peršuna
1 1\2 kašičice limunovog soka
maslinovo ulje
biber
Postupak:
Potrebno je:
2 polovine od pilećih grudi bez koske i kožice, oko 250 g
1\4 kašičice mlevenog bibera
1\8 kašičice soli
3 kašike rendanog mekog kačkavalja (gruyere, švajcarski ili neki drugi po vašem ukusu)
1 kašika krem-sira (namaz)
2 kašike prezli za pohovanje
1\2 šolje brašna
1 jaje
2 kašike mleka
1 1\2 kašičice sušenog peršuna
malo ulja
2 kašike seckane šunke
Postupak:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Posolite piletinu sa 1/8 kašičice bibera i soli. Pomešajte kačkavalj i krem sir u posebnoj činiji. Ostatak soli pomešajte sa prezlama, peršunom i 1 kašikom ulja u drugoj posudi.
- Pomešajte jaje sa mlekom.
- Zagrejte tiganj sa uljem.
- Uvaljajte piletinu prvo u brašno u koje ste dodali vrlo malo soli.
- Umačite meso u mešavinu jaja i mleka, a zatim ga uvaljajte u prezle.
- Pržiti na malo zagrejanog ulja dok ne dobije finu, smeđu boju, oko 2 minuta po strani.
- Stavite prženu piletinu u vatrostalni sud ili manji pleh, premažite je mešavinom kačkavalja i krem sira, rasporedite seckanu šunkicu i pospite ostatkom prezli.
- Peći na 200 stepeni oko 7 minuta.
- Služiti sa povrćem kuvanim na pari ili salatom po želji.
- Duplirajte sastojke ako vam se količina čini mala.
~ Kremasta testenina sa belim lukom, rakčićima i povrćem~
Potrebno je:
100 g špageti testenine
200 g nekuvanih rakčića (možete upotrebiti i zamrznute, ima ih u svakom bolje snabdevenom mega-marketu)
oko 120 g očišćenog, nekuvanog spanaća ili brokolija
pola seckane crvene paprike
pola šolje zamrznutog graška
2 mala čena belog luka
1\2 plus 1\8 kašičice soli
3\4 šolje kisele pavlake
2 kašike seckanog svežeg peršuna
1 1\2 kašičice limunovog soka
maslinovo ulje
biber
Postupak:
- Kuvajte špagete 2 minuta manje od vremena koje piše na pakovanju. Dodajte seckani brokoli, papriku, grašak i rakčiće i kuvati zajedno sa špagetima preostala 2 do 4 minuta sve dok se testenina i rakčići ne skuvaju i postanu meki. Dobro ocediti.
- Izgnječite beli luk i so u velikoj posudi, dodajte kiselu pavlaku, peršun, sok od limuna, malo maslinovog ulja i biber. Dobro promešajte. Dodajte vruće kuvane špagete, sve dobro promešajte i služite toplo.
No comments:
Post a Comment