Thursday 17 January 2013

Srećni četvrtak (So, How Was Your Day?)

Jutro--->Probudio nas je grad koju je zamenila užasna kiša koja bukvalno nije prestajala celoga dana. Ispratila sam stariju kćer i muža i ponovo se vratila u krevet. Prethodne večeri sam gledala film "Coco Chanel & Igor Stravinsky" i još uvek sam bila pod utiskom: sanjala sam onu divnu, neobičnu muziku koju sam čula u njemu.
Malo je bilo krivo blesavo vreme i ludačka kiša koja je udarala kroz prozore, malo je bio kriv film, pa sam zato jutro provela  u nekom čudnom pospanom stanju.
Doručak: Kafa bez šećera, par keksića od ovsenih pahuljica, malo soka od sveže ceđenje pomorandže.

Podne--->Brisanje prašine, usisavanje, provetravanje, čorbica se krčkala na šporetu, ja i mama smo  uspešno pokrenule trač rubriku i ispijale kafu.
Ručak: Čorbica od ćuretine i raznog povrća (karfiol, brokoli, šargarepa, celer) koju je spremila moja mama koja nam je došla u posetu. Juuuhuuuuuu!

Posle podne--->Starija kćer je opet navukla neki virus što mi je znatno pokvarilo raspoloženje. Ionako sam bila dovoljno nasekirana pomislila sam da mi baš to sada opet nije potrebno. Problemi i te neke muke uvek dolaze na gomilu. Ma, svašta! Baš sam se iznervirala. Verovatno od nervoze počeh da sređujem ormariće u kuhinji: teglice, namirnice, ponovna revizija svega što imam, rokovi trajanja, presipanje iz kesica u tegle i plastične činije-samo da malo zaboravim na to koliko sam umorna od kojekakvih gluposti. Nekako kada ređam moje teglice sa suvim voćem, kakaom, šećerima, začinima meni bude lakše-sređujući ormariće i ormane stičem utisak (iluziju) da tako sređujem svoje misli pa stoga i sam život.


Veče---> Izašla sam sama malo u šetnju do prodavnice. Kupila sam mleko, sirovi badem, neprerađeni pirinač, jabuke i banane. Usput me je uhvatila odvratna kišurina što me je još više iznerviralo. Noć ću verovatno provesti uz malenu mereći joj temperaturu i brinući o njoj.
Večera: Banana i pola jabuke. Večeras nemam apetit, ali zato sanjam o Raw Brownies receptu sa sajta My New Roots kojim sam apsolutno opčinjena. Moram da probam ovaj zdravi, ali ipak dekadentni slatkiš, jer zaboga u njega idu svakakve lepote kao što su> urme, orasi, badem i kakao....mmmmm...

Znam. Ovo i nije bio baš neki srećni četvrtak. Nisam ni malo poetična niti raspoložena. Takav je život. Uvek postoji nada da će sutra biti bolje, a "sutra" je ipak tako blizu...tešim se...

2 comments:

  1. sutra je novi dan :)

    ReplyDelete
  2. Red oko tebe, red u tebi! A sve ovo u veyi sa sredjivanjem teglica! A i lepo si udesila kuhinju!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails