Saturday, 14 December 2013

Dan 6. Lični razvoj i rast {gost na blogu}


Iako sam zagazila u petu deceniju, nedavno sam prvi put u životu založila vatru i ponosna sam zbog toga.Ovo moje lično iskustvo ima univerzalni karakter. Svakodnevnica pruža nebrojene mogućnosti za lični rast i razvoj. Svaka nova veština koju usvojimo podiže nivo naše samostalnosti i jača veru u sebe. Što su okolnosti u kojima živimo surovije, to su veći izazovi za lični rast i razvoj.


 Zahvalna sam zimi što me je probudila iz lažne i lenjive udobnosti.Svetlana Prodanović ima 44 godine i živi u srcu Bačke. Udata je i ponosna je majka desetogodišnje devojčice. Po struci je psiholog i porodični psihoterapeut. Zaposlena je u socijalnoj službi. Više voli da piše nego da govori, radije pokazuje osećanja nego što ih objašnjava. Nepopravljivi je kreativac, a dokaz toga je njeno čedo- blog Celepraktik  na kome objavljuje svoje fenomenalne tekstove.


Hvala Svetlana na ovako mudrim rečima! Kratko, ali slatko!U poslednjih nekoliko godina sam stekla mnogo veću disciplinu. Usvojila sam želju da postignem jednostavnost kojoj svakodnevno težim. Organizovanija sam u svom domu, smirenija sam, pomirila sam se sa samom sobom. Mnogo sam bolja majka i žena, ali takođe sam mnogo više zavolela sebe i stekla veće samopouzdanje. Stalno pišem što mi je pomoglo da pronađem svoj "glas", napredovala sam u kuvanju, naučila sam grčki i umem jako brzo da se spakujem. Pa, što da ne? Zar to nije veština? O, da, majstor sam za selidbe, jer smo se u poslednjih 5 godina selili 3 puta, a sledeće godine će biti 4. Strpljivija sam, vrednija, jača i sigurnija u sebe. Zbog svega toga se osećam jako lepo i snažno, jer sam postigla veliki napredak u poređenju sa onim kakva sam bila u prošlosti. Ovi mali koraci, mali uspesi su zauvek promenili moj život i mene kao osobu.


Uživajte ovog vikenda!

5 comments:

 1. Pocela sam da imam realnija ocekivanja od veze i odnosa sa ljudima. To mi je u mnogo cemu olaksalo zivot :)

  ReplyDelete
 2. Naucila sam kako ja to kazem da poredam prioritete,vise se ne nerviram za gluposti,to mi je mnogo olaksalo svakodnevnicu,citam samo o lijepim stvarima,prije pola godine pronasla sam ovaj i jos par slicnih blogova mnogo sam naucila :)

  ReplyDelete
 3. Sviđaju mi se oba teksta.
  Istina je, zaista, da u nekim ljudima gori plamen za spoznajom. I neće stati dok ne pronađu :)

  ReplyDelete
 4. Samopouzdanija sam, pozitivnija, vedrija, zadovoljnija sama sobom..Svakoga dana , u svakom pogledu sve vise napredujem...

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails