Saturday 14 December 2013

Dan 6. Lični razvoj i rast {gost na blogu}


Iako sam zagazila u petu deceniju, nedavno sam prvi put u životu založila vatru i ponosna sam zbog toga.Ovo moje lično iskustvo ima univerzalni karakter. Svakodnevnica pruža nebrojene mogućnosti za lični rast i razvoj. Svaka nova veština koju usvojimo podiže nivo naše samostalnosti i jača veru u sebe. Što su okolnosti u kojima živimo surovije, to su veći izazovi za lični rast i razvoj.


 Zahvalna sam zimi što me je probudila iz lažne i lenjive udobnosti.



Svetlana Prodanović ima 44 godine i živi u srcu Bačke. Udata je i ponosna je majka desetogodišnje devojčice. Po struci je psiholog i porodični psihoterapeut. Zaposlena je u socijalnoj službi. Više voli da piše nego da govori, radije pokazuje osećanja nego što ih objašnjava. Nepopravljivi je kreativac, a dokaz toga je njeno čedo- blog Celepraktik  na kome objavljuje svoje fenomenalne tekstove.


Hvala Svetlana na ovako mudrim rečima! Kratko, ali slatko!



U poslednjih nekoliko godina sam stekla mnogo veću disciplinu. Usvojila sam želju da postignem jednostavnost kojoj svakodnevno težim. Organizovanija sam u svom domu, smirenija sam, pomirila sam se sa samom sobom. Mnogo sam bolja majka i žena, ali takođe sam mnogo više zavolela sebe i stekla veće samopouzdanje. Stalno pišem što mi je pomoglo da pronađem svoj "glas", napredovala sam u kuvanju, naučila sam grčki i umem jako brzo da se spakujem. Pa, što da ne? Zar to nije veština? O, da, majstor sam za selidbe, jer smo se u poslednjih 5 godina selili 3 puta, a sledeće godine će biti 4. Strpljivija sam, vrednija, jača i sigurnija u sebe. Zbog svega toga se osećam jako lepo i snažno, jer sam postigla veliki napredak u poređenju sa onim kakva sam bila u prošlosti. Ovi mali koraci, mali uspesi su zauvek promenili moj život i mene kao osobu.


Uživajte ovog vikenda!

5 comments:

  1. Pocela sam da imam realnija ocekivanja od veze i odnosa sa ljudima. To mi je u mnogo cemu olaksalo zivot :)

    ReplyDelete
  2. Naucila sam kako ja to kazem da poredam prioritete,vise se ne nerviram za gluposti,to mi je mnogo olaksalo svakodnevnicu,citam samo o lijepim stvarima,prije pola godine pronasla sam ovaj i jos par slicnih blogova mnogo sam naucila :)

    ReplyDelete
  3. Sviđaju mi se oba teksta.
    Istina je, zaista, da u nekim ljudima gori plamen za spoznajom. I neće stati dok ne pronađu :)

    ReplyDelete
  4. Samopouzdanija sam, pozitivnija, vedrija, zadovoljnija sama sobom..Svakoga dana , u svakom pogledu sve vise napredujem...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails