Wednesday 19 December 2012

Ima dana kada...



~ Ima dana kada ustanem ujutru i čak ni krevete ne namestim.

~ Ima dana kada je kuhinja u takvom haosu da me mrzi čak i da uđem u nju.

~ Ima dana kada mi je obično ljuštenje krompira teže od najmukotrpnijeg posla. Znam da moram, jer treba i danas nešto da se jede.

~ Ima dana kada poželim da sama pojedem celu tepsiju posnih brownie kolača i ne samo da želim nego to i učinim (recept će uskoro). Barem sam u nečemu istrajna.

~ Ima dana kada ne želim da izađem iz kuće, kada nikoga ne želim da vidim. Pada kiša...žudim za tišinom i za tim da napokon crkne televizor. Nisam tužna, niti depresivna, samo sam onako...bezvezna.
~ Ima dana kada grabim svaku priliku da prilegnem, toliko sam pospana da jedva čekam da dođe sutrašnji dan ne bi li ponovo prilegla. Eto, tako.

~ Ima dana kada neko treba da me uveri da nije strašno i da se svi ponekad osećaju tako. Je li tako da nije strašno? Kažite mi da nije...


~ Ima dana kada u jednom danu objavim dva posta na blogu i shvatim da je zaista sve OK. Možda je kuća u haosu, možda sam danas lenja i neproduktivna, ali  barem je ovaj blogić srećan. Ma, i ja sam zajedno sa njim...iako bezvezna, ipak srećna.

11 comments:

  1. Draga Doro,ima prosto dana kada smo srećni što smo živi i zdravi.Sve ostalo je prolazno i nebitno.
    Hvala na ovim postovima,dokazuju da nisam usamljena u svojoj povremenoj lenjosti.
    Pozdrav

    ReplyDelete
  2. Pozdrav,
    naravno da ima takvih dana...i više nego bih si htjela priznati....a posebno moraš biti ponosna na to da te veseli ovo što stvaraš ( blog )i da ne odustaješ od toga ( kao ja npr, bez inspiracije i u blokadi već duže vrijeme :-))...
    doći će novi dan pun inspiracije...do tada uživaj u kolačima, kiši i dremuckanju...

    ReplyDelete
  3. Doro, tko nema takvih dana... Uostalom, u takvim momentima stovise znamo da uzivamo barem na trenutak, onako istinski, u sebi.
    Ajme, ove fotke su ti tako super. Odlicno pristaju tvojem blogu...:D

    ReplyDelete
  4. Naravno da svi imamo takve dane.Bitno je samo ne pasti u ocaj nego se uvek nakon pada podici kao feniks iz pepela.

    ReplyDelete
  5. Baš jedva čekam da prođe današnji dan. Sutra će, nadam se, biti bolje ili tako nekako, u stilu Skarlet O'Hare. Hvala na podršci. Baš ste divne!

    ReplyDelete
  6. da, tomorrow is another day i nadam se da ce ti ipak biti bolji i svetliji nego ovaj danasnji ;)

    slozila bih se da svi imamo takvih dana i to mnogo vise nego sto zelimo priznati ;)

    meni je danas poceo slicno tako, ali je na kraju ipak bio mnogo bolji nego sto sam ocekivala :)

    ReplyDelete
  7. Ne znam da li sam ti već negde napisala, ali pisanje je vrlo lekovito i isceljujuće. Mene recimo ne mrzi da ustanem ujutru, ako treba i u 5 da se raspišem. Nekako mi posle bude lakše. osećam se totalno umiveno i čisto. Spremna sam za novi dan. Naravno da mnogo toga nije za javnost, ali recimo Moja premijera je bila rezultat jednog takvog jutarnjeg "čišćenja". Sjajna si. Svim mojim "prezaposlenim korporativnim" drugaricam pričam o tebi.Totalno si inspirativna.Samo napred, "pratim te" ;). A u subotu ponovo spremam "tvoje pečurke" i zovem goste. A da, jedna od mojih novogodišnjih odluka je da počnem da učim grčki. Luda sam za tom zemljom i tim "sumanutim" narodom.

    ReplyDelete
  8. Hehehehe, kakav sjajan komentar! Dragana, nije da nisam danas bila lepo raspoložena, jesam, ali ovaj tvoj komentar me onako "dokrajči". Pozdravi mi ti lepo tvoje "prezaposlene korporativne" ženske, uživaj i javi mi kako su ispale pečurke. "Sumanati narod" je isuviše blag naziv. Ludi su! Baš zato ih i volim!

    ReplyDelete
  9. Kako divna priča o onim ,nekim danima.Zanima me gde mogu naći recept za čokoladni kolač iz ove priče?Jasmina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recept ću postovati za neki minut. Evo, upravo ga pišem i uskoro stavljam na blog! Hvala što si me podsetila. Ja sam skroz zaboravila!

      Delete
  10. Hvala ti na svim tekstovima!Ovih dana ih citam i neverovatno me relaksiraju, zasmejavaju i cine da ne osecam grizu savesti jer nesto, ili nista nisam uspela da uradim!Hvala ti na iskrenosti!Zaista uzivam u tvom blogu! :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails