Friday 31 May 2013

Hrana. Opet.

Aaaaah, šućmurasto vreme! Čas ovakvo,čas onakvo, idealno za sedenje u kući, pisanje, ispijanje kafice uz neku laganu muziku. Ustvari, ne. Danas preferiram zvuk ptica iz dvorišta i slatko pevušenje moje mlađe ćerkice koje dopire iz njene sobe. Da, da, znam. Odavno nisam pisala. Nema me. Izgubila sam se. Retko svraćam. Razloga je mnogo, ali neću vas time zamarati. Reći ću samo da sam svoje vreme ulažem u neke "opipljivije" stvari, poslove koji se gomilaju, posete, rođendane, eksukurzije sa školom,  odlaske u Crkvu i po koji manastir, malo brinem o svom zdravlju, tu su antibiotici, odvratni i glupi,  ali sve je to trenutno nevažno. Vreme nekako brzo prolazi i sve mi se čini da stojim u mestu, mada da budem potpuno iskrena, ovi trenutci pred računarem, pisanje, komunikacija sa vama su mi sve vreme nedostajali. Bilo je puno trenutaka kada sam pomislila: "Ovo moram da podelim sa ljudima na blogu", ali uvek nešto iskrsne ili, ne tako retko, poželim da većinu onoga što doživim ili osetim sasvim sebično sačuvam  za sebe. Razumećete, zar ne?
Danas nema  filozofiranja i preteranog analiziranja. Mislim da je to svima zamorno, čak i meni, a možda i vama.
Hajde da podelim sa vama šta je bilo na jelovniku ove nedelje u našem domu. Kako se bliži leto, pijaca i prodavnice su prepune svežeg voća i povrća. Mogućnosti da se spremi nešto brzo, a zdravo su mnogobrojne. Možda danas uspem da vam malo inspirišem, podsetim na neka jednostavna jela, pružim neku ideju.


Ponedeljak: Pile sa ražnja kupljeno u supermarketu uz ogromantnu svežu salatu napravljenu od: luka, zelene salate, paradajza, sveže paprike, krastavaca,sa balsamiko sirćetom i malo narezanog parmezana.

Za dezert i školsku užinu (pored voća) napravila sam Francuski kolač od jogurta sa limunom.

Utorak: "Pljeskavice" od tikvica sa svežom mentom uz feta sir i salatu.


 Sreda: Cvetovi tikvice punjeni integralnim pirinčem, paradajzom, i začinskim biljem (posno).

Četvrtak: Pohovana bukovača.


Petak: Špageti sa sosom od svežeg paradajza i bosiljka (posno).


Subota i nedelja: sveža riba (ova na slici je "cipura", τσιπούρα), inače moja omiljena ukoliko ne budemo imali goste.

Ako budemo imali goste (izvinite, gosti, ali riba je mnogo skupa, hihihihihi), spremiću italijansku piletinu sa paprikama i maslinama po receptu Najdžele Loson. Strpaš u rernu i gotovo!

Vratiću se ja opet, sa novim utiscima i inspiracijama. Sada stvarno moram da  bežim! Ljubim vas i želim vam da se lepo provedete ovog vikenda!!!!

(fotke sa pinterest)

4 comments:

  1. Mmmmmmm... mogla bih da svratim malo do tebe. :)

    ReplyDelete
  2. Sve izgleda vrlo finooo, zelim ti brz oporvak i lep vikend!:)))

    ReplyDelete
  3. Hvala, drage moje. Gago, bilo bi mi zadovoljstvo!

    ReplyDelete
  4. jaoooo, cvetovi tikvicaaaa - krenula mi je voda na usta :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails