Friday 19 July 2013

10 godina


Nije nam nikada bilo lako. Meni i njemu. Znali smo da se od ljubavi  ne živi. Ona ne plaća račune, niti  može nahraniti  tvoju decu, ali ljubav pomaže da se održi brak onda kada se sve oko tebe ruši, kada pomisliš na trenutak da nema nade, onda kada su svi protiv tebe, okolnosti i ljudi. Bez ljubavi se čovek lako preda, odustane i kaže:" ja ne mogu više". Ljubav ti daje snagu i pruža veru. Vera, nada i ljubav. Tri velike snage, od kojih je ljubav najveća.
Mogu da krenem da vas lažem i kažem: moj brak je savršen, ali neću. To ne bi bilo fer. Bilo je perioda kada smo jedva razgovarali jedno sa drugim, bilo je dana kada sam poželela da udarim peglom po glavi, bilo je dana kada smo jedno drugom išli strašno na živce, bilo je dana kada bi neki drugi na našem mestu rekli "ovde je kraj". Mi smo uprkos svemu tome nekako, ne znam kako, uspevali da se u nekom deliću sekunde pogledamo u oči, dodirnemo i kažemo jedno drugom "izvini", čak i onda kada jedan od nas nije kriv. Ja umem da se istopim od njegovog pogleda, jer me gleda sa puno ljubavi, čak i onda kada sam u najgorem izdanju. Ne znam kako mu to uspeva. Nikada mi neće biti jasno. Često on ume da mi kaže: "hvala ti što me trpiš", a meni su njegove reči čudne, ja ih ne razumem. Jeste, ponekad mi strašno ide na živce, ali većinu vremena ima osećaj da sam ja ona koju ON mora da trpi. Da nije možda u tome naša "tajna"? Nema tu tajni. Ono što važi za nas, što deluje na nas i naš brak kod drugih možda neće funkcionisati. Ipak, sa apsolutnom sigurnošću mogu da dam jedan savet  svima onima koji stupaju u brak ili su pak u nekoj krizi: neka vam sreća vašeg supružnika bude prioritet.
Sutra, 20. jula, je naša godišnjica braka. Deset godina je prošlo od onog dana kada smo se pred Bogom i ljudima vezali za ceo život. A, šta je ceo život za one koji se vole? Trenutak, samo jedan mali trenutak.

14 comments:

  1. Srecna vam jubilarna godisnjica braka, i da ih jos mnogo, mnogo docekate u ljubavi i slozi.

    ReplyDelete
  2. Naježila sam se dok sam čitala ovaj divni post.
    Sve najlepše i u narednim godinama zajedničkog života!

    ReplyDelete
  3. Srecna vam godisnjica :)) Nama je bila juce :)

    ReplyDelete
  4. Sretna godišnjica i sve naredne također....nama će ubrzo također biti deseta godišnjica braka i sve što si napisala potpisujem i slažem se sa svim....neka nam je stretno i dalje....

    ReplyDelete
  5. Hvala ženske, neka vam se vrati dvesta puta!

    ReplyDelete
  6. Ajoj... kako ti znas pogoditi "u zicu" u onom najpozitivnijem smislu...
    Zelim vam sve najbolje i dalje, svako dobro, puno ljubavi i zdravlja... i sto da ti kazem, zelim ti sve sto zelim i sebi (malo sam sebicna, :D)!
    PS - slijedeci mjesec je mom muzu i meni takodjer 10-a godisnjica braka :)

    Uzivajte!

    ReplyDelete
  7. Srecna vam godisnjica i jos pregrst malih i velikih radosti u zivotu!:)))

    ReplyDelete
  8. Draga, draga, draga zeno... Zelim vam apsolutno sve najbolje sto pod kapu nebesku stane, a i sire... Neka vam zajednicki put od danas bude posut laticama ruza i neka vam se vrati sve sto isijavate, a to je samo i iskljucivo pozitivna energija... Tri puta ura i za tebe i za tvoju porodicu celu !!!
    DIvni, iskreni i divljenja dostojni dragi ljudi... :)

    ReplyDelete
  9. Srecna godisnjica! Sve najlepse zelim!

    ReplyDelete
  10. Hvala vam najdraže moje, stvarno ste divne!

    ReplyDelete
  11. Srecna godisnjica draga,da proslavite o dijamandsku!!!

    ReplyDelete
  12. Divan i istinit tekst. Srecna godisnjica!!!

    ReplyDelete
  13. Sretna godišnjica :) I stavi ponekad i sebe na tron. Zaslužila si :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails