Mnoge od vas ste mi poslale poruke tipa: "Kada ćeš postovati novi jelonik?, "Daj inspiriši nas malo". I baš mi je drago što vas moji jelovnici makar malo inspirišu ili pomažu u tome da odlučite šta ćete kuvati. Plus, delim sa vama jedan brz i lak recept. To je jelo koje moja deca jako vole, brzo se sprema i ukusan je.
Utorak:
Testenina sa slaninom i paradajzom
Potrebno:
175 grama slanine, dimljene šunke ili suvog vrata seckano na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1 manji crni luk
2 sitno seckana čena belog luka
prstohvat ljute tucane suve paprike (po želji)
2 konzerve paradajz pirea ili pulpe (oko 800 grama)
500 grama testenine po želji (najbolje idu linguini, špageti, taljatele)
so, biber
pola šolje rendanog parmezana
Postupak: Na maslinovom ulju propržite slaninu nekih 5 do 8 minuta, dodajte luk, pržite još dodatnih 5 minuta. Dodajte seckani beli luk, pržite oko 30 sekundi. Dodajte pire od paradajza i kuvajte na srednoj vatri bez poklopca nekih 15- ak minuta dok sos ne postane gust.
Dodajte so i biber po ukusu.
Skuvajte testeninu prateći uputstva sa pakovanja. Pre ceđenja testenina, sačuvajte jednu šolju vode u kome se testenina kuvala.
Skuvanu testeninu sipati u šerpu sa sosom i promešati dodajući polako vodu u kojoj se testenina kuvala. Ne morate dodatu svu vodu, već tek toliko da testenina bude vlažna i obložena sosom. Dodajte rendani parmezan i sve promešajte. Služiti toplo.
(adaptirano po receptu Giada de Laurentis)
PRIJATNO!
A, sada je na redu jelovnik za sledeću nedelju na osnovu onoga što planiram sutra da kupim na pijaci (povrće, voće i jaja) i onoga što imam u zamrzivaču. Sada smo u fazi pražnjenja istog, pa se jelovnik uglavnom "vrti" oko onoga čega ima u njemu.
Subota:
ručak: pečena
riba sa povrćem, voće za dezert
večera:
pica, zelena salata
Nedelja:
ručak: krmenadle, krompir i salata, voće
lagana večera: grčka salata sa feta sirom, ječmeni dvopek sa Krita, maslinovo ulje
Ponedeljak:
ručak: tikvice sa jajima, feta i anthotiro sir, paradajz
večera:
testenina sa sosom od paradajza ili bazmati pirinač, ćufte od pilećeg mlevenog mesa (kupujem
gotovo, mešano sa začinima i predobro je)
Utorak:
ručak: ostaci od večere od prethodnog dana
večera: grčka strpacada ili jaja sa paprikom, paradajzom (nešto kao srpska
prženija)
Sreda (posno):
ručak: hobotnica sa kratkom testeninom, salata
večera:
ostaci od ručka, salata,
Četvrtak:
ručak: pečena jagnjetina (najstarija kćer ne voli jagnjetinu, pa ćemo
ću za nju spremiti domaće grčke hamburgere, biftekja)
večera:
salata,ostaci od ručka
Petak (posno):
ručak: čorba od sočiva, dinstana šargarepa
večera: humus i taramosalata namaz i sirovo povrće
Subota:
ručak: pečena riba, povrće, sveže voće
večera:
pica i zelena salata
Nedelja:
ručak: bolonjeze sos sa špagetima, salata, sladoled
večera: losos
sa tikvicama i bazmati pirinač
Srećan vikend i prijatno planiranje i kuvanje!
Žena me ostavila zbog drugog muškarca i bio sam slomljenog srca i uništen. Ali jednog dobrog dana sam listao internet kada sam video damu koja svedoči o tome kako joj je doktor Gideon pomogao pa sam odlučio da ga kontaktiram za pomoć i on mi je pomogao da obnovim svoju prekinutu vezu i sada se moja žena vratila i ona me jako voli više nego što sam ikada mogao da zamislim. Ako prolazite kroz slične situacije čak i ako želite da zatrudnite. ili izliječiti bolest.
ReplyDeleteOsvoji na lutriji.
Win Curt slučaj.
Osvetite se ne oklijevajte, kontaktirajte dr Gideona ako vam je potrebna bilo kakva pomoć kontaktirajte DR GIDEON-a na Whatsapp: +2347042191323
E-pošta: drgideon611@gmail.com