Saturday 3 December 2011

Da li ste i vi član nekog tajnog društva?

Ja jesam. Oduvek sam želela da budem, još od kada sam pročitala knjigu "Božanstvene tajne Ya-Ya sestrinstva".

Dobro, ovo naše i nije baš toliiiiiiiko tajno. Ustvari, bilo je, a pošto imamo dugačak jezik sada svi znaju za njega. Ne mogu da odolim. Društvo za sada ima 3 člana. Sakupljamo se svake nedelje ispod šatora sklepanog od razapetog ćebeta i četiri stolice. Mi ga zamišljamo ovako

i onda nam je odmah sve lepše. Prvobitno je i tata bio deo društva, ali jednoglasno smo se složile da ga moramo razrešiti članstva, jer ima isuviše veliki stomak, pa ne može stati ispod šatora. Zato on sada tri puta nedeljno ide na stadion i trči- i to sve samo zato što očajno želi da ponovo postane član našeg tajnog društva "Obojeno♥".

Susreti se održavaju na velikim šarenim jastucima pod mističnom, vilinskom svetlošću koja emituje energiju duginih boja. (ustvari to je obična lampa na baterije sa svetlucavim vlaknima koju smo kupili u "Lidl-u".)

Osim što jedemo pomfrit sa kečapom, mi pričamo priče (uglavnom ih ja "na licu mesta" izmišljam kao npr. onu u kojoj mala devojčica svojim sutlijašem spašava selo od večite tuge i propasti. Ne pitajte!), čitamo bajke, slažemo kockice i cerekamo se, ponekad vodimo i ozbiljne razgovore. Vidite, tu, u tom magičnom šatoru svako može da kaže šta misli i oseća, bez osuđivanja i grdnje. Može da se požali i iskreno izrazi svoje negodovanje ili neslaganje.

Svakako, tu su i uslovi! Pa, kakvo bi to tajno društvo bilo kada ne bi postojala pravila?!

~ Član društva "Obojeno ♥" ne sme da gleda seriju "Patty". (Naime, to je popularna tinejdžerska sapunska opera koju gledaju i vrlo male devojčice (čak i njihove mame!) na koju je moja starija ćerka užasno "alergična". Logično, ovo je njen predložen i usvojen predlog/uslov za članstvo i sasvim sigurno je imala na umu određenu devojčicu iz škole koja joj posebno ide na živce).

~ Član mora da savlada veštinu piškanja u noši, a za kakanje se može progledati kroz prste.

~ Član mora da voli: picu,

sladoled,

voće,

kokice,

slane perece,


kolačiće sa kokosom,

čokoladno mleko,

"Shakespears sisters",



"Benovo i Holino malo kraljevstvo",


"Anđelu Anakondu",

kompjutere,

Add Image karaoke,


ples uz "Just Dance 2",




Bolivud filmove,





i
trčanje.

U toku okupljanja nije dozvoljeno:

  • svađati se,
  • udarati,
  • vikati
  • biti neljubazan.


Ha! Mislite da ispunjavate uslove za ulazak u naše tajno društvo (zloban smeh u pozadini)? Postoji još jedna caka! Eeeee, nije sve ovo tako lako. Tu je i...inicijacija! Ona se sastoji iz niza vrlo teških izazova koje mogu završiti samo oni koju su duboko motivisani i obdareni vrhunskim veštinama. Naime, potencijalni član mora:

~ da u roku od 60 sekundi očisti tri mandarine istovremeo pevušeći (dva puta) uvodnu pesmu iz "Anđele Anakonde". Ukoliko nije sezona mandarina, onda mora u roku od 60 sekundi da pojede pet slanih pereca i to istovremeno skakutajući na jednoj nozi. Mlađi od tri godine su oslobođeni ovog izazova. Dovoljno je da pojedu perece i da ne pokušavaju sami da očiste mandarine.

~ da odigra celu rutinu tj. koreografiju iz gornje navedenog "Just Dance 2" uz pesmu "Kung-fu fighting". Mlađima od tri godine je dozvoljena slobodna koreografija, a onima sa zdravstvenim problemima (srce, zglobovi) mogu sedeći da je odigraju što će im znatno smanjiti ukupan zbir bodova.

~ da ispriča mnogo smešan vic, priču, anegdotu, lični doživljaj. Mlađima od tri godine je dozvoljeno pravljenje grimasa, a svi oni kojima nedostaje gen "glupiranja", "kreveljenja", "blesavljenja" i svih ostalih "-enja" i "-anja" mogu odmah da odustanu od inicijacije. Verovatnoća da budu primljeni je veoma mala. Bolje reći- nepostojeća.

i poslednji izazov je:


~ okrenuti nepoznati broj iz imenika i osobi koja se javi reći : "Želim da vam današnji dan bude najlepši dan ikada!", spustiti slušalicu, vrištati i smejati se do mile volje.


Nije lako postati član tajnog društva "Obojeno ♥", zar ne? Pa, lepo sam vam rekla. Možda je najbolje da sami napravite vaše društvo i odredite svoja pravila. Nas tri smo za sada sasvim srećne u našem društvu ispod šatora pod svetlošću jeftine lampe na baterije...ovaj, pod vilinskom svetlošću duginih boja. A, da! Još nešto- nemojte da nam ukradete ime! Naziv je zaštićen autorskim pravima. Copyright karma postoji! Šalim se...možete ga pozajmiti, ali samo ako ispunite dva uslova: obećajte da će se vaša deca ludo zabavljati i da ćete podeliti vaše kokice sa nama...

(photos pinterest and μυρίζει γλυκιά μανούλα)

1 comment:

  1. Jao, kako divna pričica...Toliko magije, osmeha i lepih trenutaka, ispod malog šatora ljubavi.
    Ova pričica me je očarala.
    Mi smo imali jedno slično, ali prilagođeno Jurasic parku i potpuno drugačije od vaših duginih boja. Mi vam dođemo kao negativci koji prete da srede male vile!!!...
    Šta da se radi, dečaci su jedna posebna priča; vrlo, vrlo zabavna.
    TO su momenti za ceo život.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails